Άννα Μάσχα βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα:

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

 Γεννήθηκε στον Πειραιά.  Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.  Από το 1991 υπήρξε μέλος του Θεάτρου του Νότου.

Μεταξύ άλλων έχει παίξει τους εξής ρόλους στο θέατρο:  Ιφιγένεια εν Αυλίδι (συμπαραγωγή του θεάτρου La Mama της Νέας Υόρκης και του Θεάτρου του Νότου), Ανδρομάχη του Ευριπίδη (συμπαραγωγή του Φεστιβάλ της Avignon και του Μεγάρου Μουσικής) σε σκηνοθεσία Jacques Lassalle, Πεθαίνω σα χώρα του Δημήτρη Δημητριάδη, Μικρές τραγωδίες του Πούσκιν, Ελένη του Ευριπίδη (Επιδαύρια), Καζανόβας - μιά περιπέτεια της Τσβετάγιεβα, Ταρτούφος και Φιλάργυρος του Μολιέρου, Τα αδέλφια και Φάουστ (Μαργαρίτα) του Γκαίτε, Πυριτιδαποθήκη του Ντουκόφσκι, Shopping + Fucking του Ravenhill (Λούλου), Τόσο κοντά του Μάρμπερ (Άλις), Βυσσινόκηπος του Τσέχοφ (Βάρια), Το στρίψιμο της βίδας των James και Hatcher (Γκουβερνάντα), Πολύ κακό για το τίποτα του Σέξπιρ (Βεατρίκη), Πίστη, Διπλή απιστία του Μαριβό (Φλαμίνια), Mainstream του Greig, Η ζωή είναι όνειρο του Καλντερόν, Μέτρο για μέτρο του Σέξπιρ (Ιζαμπέλα), Τόσο πολύ νερό τόσο κοντά στο σπίτι του Carver, Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας του Σέξπιρ (Τιτάνια), Bad Actors σε σύλληψη και σκηνοθεσία A. Hirche (Βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Θεάτρου του Αννόβερου), Η κουζίνα του Κυανοπώγωνα σε σύλληψη και σκηνοθεσία M. Von Henning, Ιδιωτικές ζωές του Coward (Αμάντα), Έρωτες του Schnitzler, Αμφιτρύων του Kleist (Χάρις), Η τέλεια στραγητική (Κόμισα) του Μαριβό, Οι δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Μάγιας  Λυμπεροπούλου, Ηλέκτρα του Οφμανστάλ και Μεταμορφώσεις σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Μεγάλου μήκους:  Χρυσόσκονη (σκην. Μαργαρίτα Μαντά) Μαύρο γάλα (σκην. Νίκος Τριανταφυλλίδης), Βασίλισα μαϊμού (σκην. Χριστόφορος Χριστοφής),  Ριζότο (σκην. Όλγα Μαλέα), Μπραζιλέρο (σκην. Σωτήρης Γκορίτσας), Όλο το βάρος του κόσμου (σκην. Θάνος Αναστόπουλος - Επίσημη επιλογή στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ), Αλεμάγια (σκην. Ηλίας Γιαννακάκης).

Μικρού μήκους:  Σα βροχή και σα χαλάζι,  Επιστρέφω αμέσως,  Η Ρόζα… κάπως έτσι,  Hot dogs, και Κίνηση ομαλή.

Στην τηλεόραση έχει λάβει μέρος στο θεατρικό μονόπρακτο του Γ. Ηλιόπουλου «4ever» σε σκηνοθεσία Λ. Γιούργου και στην τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα χώματα» σε σκηνοθεσία Κ. Κουτσομύτη.

Έχει τιμηθεί με βραβεία ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου τις χρονιές 2001, 2002. [odeionathinon.gr] [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης