Άμπερ Τάμπλιν (Amber Tamblyn) βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της αμερικανίδας ηθοποιού Άμπερ Τάμπλιν (Amber Tamblyn).

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Άμπερ Τάμπλιν (Amber Tamblyn) (πλήρης όνομα: Amber Rose Tamblyn) γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1983 στην Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια, και είναι ηθοποιός και ποιήτρια. Ξεκίνησε την υποκριτική στα τέλη της δεκαετίας του '90 αρχικά με την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά "General Hospital (1995-2001)" ως Emily Quartermaine, και ακολουθήθηκε από έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο prime time της σειράς "Joan of Arcadia (2003-2005)", που απεικονίζει το χαρακτήρα του τίτλου. Είναι ευρέως γνωστή από την τηλεοπτική κωμική σειρά του CBS "Two and a Half Men (2013-2015)" ως Jennifer "Jenny" Harper, η κόρη του Charlie Harper.

Για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά "Joan of Arcadia" προτάθηκε για διάφορα βραβεία ανάμεσα σε αυτά μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Teen Choice.

Η Tamblyn ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον κινηματογράφο παίζοντας μικρούς ρόλους σε ταινίες του πατέρα της, όπως: "Rebellious (1995)" και "Johnny Mysto: Boy Wizard (1997)".

Ο πρώτος σημαντικός ρόλος της ήταν το 2005 ως Tibby Rollins, στην ταινία "The Sisterhood of the Traveling Pants", με συμπρωταγωνίστριες της τις Alexis Bledel, America Ferrera, και Blake Lively. Το 2008 επανέλαβε το ρόλο της στην συνέχειά της ταινίας "The Sisterhood of the Traveling Pants 2". Άλλες συμμετοχές της σε γνωστές ταινίες είναι "127 Hours (2010)" ως Megan McBride, και "Django Unchained (2012)".

[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης