Αμαλία Αρσένη Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Αμαλία Αρσένη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Αμαλία Αρσένη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και είναι ηθοποιός. Είναι κόρη του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη.

Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο (επικοινωνία και πολιτισμός) στο Smith College της Μασσαχουσέτης (BA of liberal arts, ’12) και κλασσικό θέατρο (Shakespearean and Jacobean Drama) στο LAMDA (London Academy Of Music And Dramatic Art).

Σε ηλικία 16 ετών έλαβε, μετά απ'ο παρουσίαση της Ηλέκτρας του Σοφοκλή, τιμητική υποτροφία από τη Cours Florent στο Παρίσι για μια θέση στο 3ο έτος του Atelier Jeunesse. Απο το 2009 είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Vice Versa, που αποτελείται απο Έλληνες και μετανάστες φοιτητές και η οποία παρουσίασε σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη την Πεντηκοστή του David Edgar (’10) στο Ξύλινο Στέκι της Σχολής Καλών Τεχνών, και τον Πλούτο του Αριστοφάνη (’11) στο Θέατρο Βραχων και σε περιοδεία ανα την Ελλάδα. Το Στάλερχοφ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (’11-­‐’12) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου ήταν η πρώτη της επαγγελματική δουλειά στο θέατρο.

Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα (Αύγουστος ’13) στην παράσταση Είς το Φως Της Ημέρας του Κ.Π Καβάφη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρέου. Πρωταγωνίστησε στην παράσταση Η Κοιμωμένη Ξύπνησε σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου η οποία περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα (Καλοκαίρι ’14) Το φθινόπωρο του ’14 έπαιξε στην πάρασταση Μετρώντας  τα Φορέματα της Γερτρούδη Στάιν (με την ομάδα ΜΑΜΑ) στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και συγχρόνως στην παράσταση Φον Δημητράκης σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη στο Θέατρο Μουσούρη όπου παίζει μέχρι και σήμερα.

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2015, όταν εμφανίστηκε ως Νικολέττα, στο επεισόδιο "Σκυλιά" της σειράς θρίλερ του Alpha "10η εντολή" σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Το 2016 συμμετείχε στη κωμική σειρά του Alpha "Αστέρας Ραχούλας" σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού.

Εκπονεί μεταπτυχιακές σπουδές σχετικά με το μεταδραματικό πολιτικό θέατρο (MA in Text and Performance ‘14) στη R.A.D.A (Royal Academy Of Theatre and Dramatic Art) στο Λονδίνο.

 Προσθήκη νέας απάντησης