Αλέξανδρος Λογοθέτης Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Αλέξανδρου Λογοθέτη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης γεννήθηκε στις 1 Δεκεμβρίου του 1970 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός. Είναι γιος του γνωστού ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη.Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο θέατρο, στο Λονδίνο, στο Arts Educational School. Το μικρόβιο για την υποκριτική το είχε από την ηλικία των 5 ετών όταν ο πατέρας του τον πήρε στο θέατρο και εκείνος "μαγεύτηκε", πολύ περισσότερο μάλιστα, από το πώς παρακολουθούσε το κοινό τους ηθοποιούς παρά από τους ίδιους τους ηθοποιούς. Αφού έμεινε 2 χρόνια στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Ελλάδα. Έκτοτε δουλεύει ασταμάτητα καθώς επίσης ενδιαφέρεται να ασχοληθεί και με την Σκηνοθεσία. Του έχει απονεμηθεί βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ κινηματόγραφου της Θεσσαλονίκης για την ταινία του Δημήτρη Ινδαρέ "Γαμήλια νάρκη (2003)", ενώ κέρδισε το Κρατικό Βραβείο καλύτερου ηθοποιού το 1996 για το "Μπίζνες στα βαλκάνια". Έχει λάβει μέρος σε πολλές ταινίες όπως "Η Χορωδία του Χαρίτωνα (2005)", "Μπίζνες στα Βαλκάνια (1997)", "Ο τσαλαπετεινός του Γουαιόμινγκ (1995)", "Αλήθεια". Ο πιο πρόσφατος του ρόλος είναι ως Αντώνης, στην μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Τζέτζα "The Republic 2015)".

Ο Αλέξανδρος συμμετείχε και σε αρκετές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως: "Μείνε Δίπλα μου (2005)" στον Alpha, "Γυναίκες (1992)" στο Mega, "Η θυσία (1991)" αλλά και "Το Νησί (2010)" στο οποίο υποδύεται τον γιατρό Κυρίτση.

Στο θέατρο, έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στις εξής παραστάσεις: "Ιφιγένεια εν Ταύροις", "Οι Ρομαντικοί", "Ο Δον Ζουάν επιστρέφει από τον πόλεμο", "Το γαλάζιο Πουλί".

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης