Το αλάτι των Ιμαλαίων σε τι διαφέρει από το ραφιναρισμένο αλάτι;


Απαντήσεις





Το ραφιναρισμένο αλάτι, αυτό που χρησιμοποιούμε συνήθως στο φαγητό μας, υποβάλλεται σε εκτεταμένη επεξεργασία που αλλοιώνει τη φυσική του σύσταση και μεγιστοποιεί την περιεκτικότητα του σε νάτριο. Περιέχει επίσης πρόσθετα, όπως σταθεροποιητές και αντισυσσωματικά, τα οποία ναι μεν θεωρούνται ακίνδυνα για την υγεία, ωστόσο καθιστούν το αλάτι λιγότερο αλμυρό επειδή δεν επιτρέπουν στους κρυστάλλους του να λιώνουν στο στόμα. Επιπλέον, αρκετά ραφιναρισμένα αλάτια εμπλουτίζονται με ιώδιο, κάτι που δεν ενδείκνυται για όλους, π.χ. άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς. Αντίθετα, το αλάτι Ιμαλαϊων έχει υποστεί τις λιγότερο δυνατές κατεργασίες, δεν περιέχει πρόσθετα και με μικρότερη ποσότητα του, άρα και με συνολικά μικρότερη πρόσληψη νατρίου, επιτυγχάνεται το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.



Προσθήκη νέας απάντησης