Το αλάτι των Ιμαλαίων αληθεύει ότι είναι καλή πηγή μετάλλων;


Απαντήσεις





Όντως στο αλάτι Ιμαλαϊων έχει ανιχνευθεί μια σημαντική ποσότητα διαφορετικών μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Εκτιμάται μάλιστα ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε 84 συνολικά. Εντούτοις, το κύριο συστατικό όλων των αλατιών, ανεξαρτήτως προέλευσης και επεξεργασίας, είναι το χλωριούχο νάτριο (NaCI) σε ποσοστό άνω του 97%. Επομένως κανένα είδος αλατιού δεν αποτελεί κατάλληλη διατροφική πηγή πρόσληψης των υπόλοιπων μετάλλων και χνοστοιχείων, αφού μια τέτοια πρακτική θα συνεπαγόταν και αυξημένη πρόσληψη νατρίου, κάτι που πρέπει να αποφεύγεται - βάζουμε αλάτι στο φαγητό για τη γεύση του και όχι για να πάρουμε τα διατροφικά στοιχεία που περιέχει!



Προσθήκη νέας απάντησης