Αγησίλαος Αλεξίου Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Αγησίλαου Αλεξίου.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

O Αγησίλαος Αλεξίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με ρίζες από την Εύβοια και την Κρήτη.

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης  «Δήλος»  της Δήμητρας Χατούπη, ενώ έχει σπουδάσει στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου (Περικλής Μπισκίνης: σύγχρονο τραγούδι, πιάνο, Γεωργία Τζούβελη: σολφέζ, θεωρία, αρμονία).

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, όπως εκείνο στο Studio Matejka  (Ειλισσός – μια εταιρία για τον πολιτισμό &  Δήλος – Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης) με τους  Matej Matejka, Daniel Han και Αλεξάνδρα Καζάζου και στο Εργαστήρι σωματικού θεάτρου.

Ήταν υποψήφιος το 2014 για το βραβείο «Μάνος Κατράκης» για την ερμηνεία του στους Πέρσες του Αισχήλου στο Διεθνές φεστιβάλ θεάτρου  Avignon off στην Γαλλία όπου έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο στο ρόλο Εξ’ άγγελος μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (Αχαρνής), τον Πανό βλάχο (Για τον αγαπητικό της βοσκοπούλας) και τον Γιώργο Γιαννόπουλο (για το κυρία Ιούλια). Η χειμερινή σεζόν 2014-2015 τον βρήκε στο θέατρο Αλκμήνη.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 2014, όταν συμμετείχε στο σήριαλ "Τρίχες (2014)" του Αnt1. Επόμενος τηλεοπτικός του ρόλος είναι ως Στέργιος, στη δραματική σειρά του Ant1 Κύπρου "Δίδυμα φεγγάρια (2015)".

Στον κινηματογράφο τον είδαμε να συμμετέχει στην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη "Καλάζνικοφ".

periergos.grΠροσθήκη νέας απάντησης