Είδα στον ύπνο μου μοτοσικλέτα. Τι είναι;


Είδα χθες όνειρο ότι καβαλούσα μια Ducati ενός φίλου κι έτρεχα με υπερβολική ταχύτητα. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν αριστερά-δεξιά από εκεί που περνούσα με κοιτούσαν με απορία. Όταν σταμάτησα και συνάντησα τον φίλο μου ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτα, ήμουν γεμάτος χαρά, ανάλαφρος! Τι σημαίνει αυτό το υπέροχο όνειρο?

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η μοτοσικλέτα είναι ένα ατομικό μέσο μεταφοράς του οποίου το δυναμικό και η ταχύτητα είναι παρόμοια με εκείνα του Αυτοκινήτου , αλλά με την κίνηση και την ανεξαρτησία του Ποδήλατου . Τόσο στα όνειρα όπως και στην πραγματική ζωή, η μοτοσικλέτα είναι ένα όχημα της νεότητας λόγω της αυτονομίας της και του δυναμικού της που ακόμη επιτρέπει στον οδηγό να ανέβει σε απόκρημνους δρόμους σε βουνό…

Σαν ερμηνεία, τα όνειρα με μοτοσικλέτες μπορούν να καταλήξουν σαν αυτά που προαναφέραμε, δηλαδή το Αυτοκίνητο ή το Ποδήλατο , αλλά σε αυτή την περίπτωση προστίθεται μεγαλύτερος βαθμός επικινδυνότητας, χαράς και αγάπης για την περιπέτεια, χαρακτηριστικά για τη νεότητα. Όπως και σε «κόντρες» με τις μηχανές , αν μια από τις μοτοσικλέτες πάθει κάτι ή σταματήσει, αυτό αποκαλύπτει προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ή ότι καβαλάμε μια μηχανή συμβολίζει την επιθυμία μας για ελευθερία και την ανάγκη μας για περιπέτεια. Μπορεί να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από μια κατάσταση ή κάποια άλλη ευθύνη. Εναλλακτικά, η μηχανή συμβολίζει την ωμή σεξουαλικότητα.

Αν βλέπουμε ότι τρέχουμε με μηχανή σημαίνει ότι προχωράμε πολύ γρήγορα.

Η μοτοσυκλέτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα οχήματα που επινόησε ο ανθρώπινος νους. Προσφέρει ελευθερία και ταξίδια αλλά ενέχει ρίσκο και κινδύνους. Πως ερμηνεύει ο ονειροκρίτης τα όνειρα με μοτοσικλέτες και "μηχανάκια";

Κατά τον ονειροκρίτη αν ονειρευτείς μια μοτοσυκλέτα σημαίνει ότι έχεις θάρρος και σου αρέσουν τα ριψοκίνδυνα σχέδια. Αν στο όνειρό σου αυτό, είσαι εσύ πάνω στη μοτοσυκλέτα και ταξιδεύεις με χαρά και ευχαρίστηση, είναι προμήνυμα είτε για κάποιο όμορφο ταξίδι που θα πας είτε για ένα καλό νέο.

Αν δεις στο όνειρό σου μια μοτοσυκλέτα να μαρσάρει με θόρυβο ίσως είναι οιωνός ότι θα αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις. Τελικά θα τα καταφέρεις αλλά με αρκετή προσπάθεια.

Επίσης, αν στο όνειρό σου δεις μοτοσυκλέτα ή μηχανή μεγάλου κυβισμού να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, μπορεί να είναι οιωνός για κάποιον κίνδυνο που έρχεται στο κοντινό μέλλον.

Αν όμως δεις μηχανές να τρέχουν σε αγώνα ταχύτητας, χωρίς να λαμβάνεις εσύ μέρος, τότε αυτό είναι καλός οιωνός γιατί δείχνει ότι έχεις ανταγωνιστικότητα και θέληση για να πετύχεις.

Αν ονειρευτείς μοτοσυκλέτα ή μηχανάκι που χάνει λάδια, ή γενικότερα με χαλασμένη μηχανή γεμάτη σκουριά, τότε μάλλον θα ακούσεις δυσάρεστα νέα ή θα περάσεις ταλαιπωρίες. Το ίδιο όνειρο, ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας ή ετοιμάζεις δουλειά, μπορεί να είναι κακός οιωνός ότι τα σχέδια σου θα ναυαγήσουν γιατί δεν έχεις προσέξει όλες τις λεπτομέρειες.

Επίσης, αν δεις ότι έσκασε το λάστιχο της μοτοσυκλέτας σου, κι αυτό είναι κακός οιωνός για δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις από ένα απροσδόκητο γεγονός.

Αντίθετα, αν ονειρευτείς ότι ακούς τη μοτοσυκλέτα ή το μηχανάκι σου να δουλεύει ήρεμα και καλά, σημαίνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση για τα σχέδια σου και οι δουλειές σου θα πάνε μια χαρά. Το ίδιο ισχύει αν ονειρευτείς μηχανή αυτοκινήτου να δουλεύει στο ρελαντί.

Αν δεις σκατά πάνω στη μοτοσυκλέτα, μπορεί να είναι οιωνός ότι θα πάρεις λεφτά. Αν δεις όμως ότι πατάς σκατά με τη μοτοσυκλέτα σου, αυτό μπορεί να είναι προμήνυμα για κάποιο μικρό ατύχημα.

Αν ονειρευτείς έναν νεκρό που τον ήξερες να καβαλάει μια μοτοσυκλέτα μικρού ή μεγάλου κυβισμού, σημαίνει ότι τον σκέφτεσαι. Αν είναι ο πατέρας ή η μητέρα σου, που έχουν πεθάνει, καλό είναι να τους ανάψεις ένα κερί ή να βεβαιωθείς ότι είναι αναμμένο το καντήλι τους.

Αν δεις παιδιά να είναι πάνω σε μοτοσυκλέτα,  και είσαι παντρεμένη, μπορεί να σημαίνει εγκυμοσύνη.

Αν δεις τον άντρα σου πάνω στη μοτοσυκλέτα του ή στο "παπάκι" του, και έχει μηχανή και στην πραγματική ζωή, αυτό σημαίνει ότι έχεις έγνοια για την υγεία του. Αν όμως δεν έχει στην πραγματικότητα δική του μοτοσυκλέτα, τότε το όνειρο αυτό μπορεί να είναι οιωνός για άσχημα νέα, ατύχημα ή απώλεια χρημάτων.

Τέλος, αν δεις στο όνειρό σου ότι έπεσες από μοτοσυκλέτα, ή ότι είχες ατύχημα με μηχανάκι, πρέπει να προσέχεις πολύ γιατί είναι δείγμα για κακοτυχία. Αν όμως δεις κάποιον άλλο να έχει ατύχημα με μηχανή, τότε αυτό σημαίνει ότι τον σκέφτεσαι πολύ.Καλησπέρα είδα ότι ήμουν με κάποιον άγνωστο πάνω στην μηχανή και ενώ οδηγούσε καλά αλλά αρκετά γρήγορα πηδηξε ένα μεγάλο ύψος και βρεθήκαμε τόσο ψιλά που βρεθήκαμε σε ταράτσα οικοδομής.

Προσθήκη νέας απάντησης