Νίκος Γαλανός Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Νίκου Γαλανού.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Ο Νίκος Γαλανός (πραγματικό όνομα: Νίκος Σουπιωνάς) γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1945 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός. Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, με το Θίασο Καρέζη και αμέσως μετά στο Θίασο Βουγιουκλάκη, όπου έπαιξε στα έργα: "Βασίλισσα Αμαλία", "Ωραία μου κυρία", "Θεατρίνα", "Κόκαλα και ρόπαλα", "Πειρασμός" και "Καμπαρέ". Αργότερα συνεργάστηκε με το Θίασο Μουσούρη στα έργα, "Καλοκαίρι και καταχνιά", "Διαβολεμένη γυναίκα" και σε μονόπρακτα της Μητροπούλου. Ακολούθησε η συνεργασία του για δύο χρόνια με το Εθνικό Θέατρο (Θεσ/νίκη, Κρήτη, Αγρίνιο) και μετά επέστρεψε στο ελεύθερο θέατρο. Παράλληλα με τη θεατρική του καριέρα ξεκίνησε και η κινηματογραφική. Ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος, τον επέλεξε το 1968 για την ταινία του, Λεωφόρος του μίσους, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά την πρώτη αυτή εμφάνιση, γύρισε με τη Φίνος Φιλμ, περίπου 25 ταινίες. Μερικοί χαρακτηριστικοί ρόλοι: "Λεωφόρος του Μίσους (1968)", "Εν Ονόματι του Νόμου (1970)", "Ένα Αστείο Κορίτσι (1970)", "Ορατότης Μηδέν (1970)", "Σ' Αγαπώ (1971)", "Η αμαρτία της Ομορφιάς (1972)", "Η Ρένα είναι Οφ-Σάϊντ (1972)". Δίδαξε στη Δραματική Σχολή Τριβιζά.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε με τη σειρά, "Το ταξίδι (1976)" και ακολούθησαν οι "Ιστορίες αγάπης", "Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα (1987)", "Ανατολικός άνεμος (1992)", "Δίκαιοι (1974)", "Το τραστ (1990)", "Η μάχη των πελαργών (1981)", "Ιερόσυλοι (1983)" κ.ά. Το 2012, τον απολαύσαμε στην καθημερινή απογευματινή σειρά του Mega "Κλεμμένα Όνειρα". Το 2015, υποδύεται τον Πέτρο, στη δραματική σειρά "9 Μήνες".

Έχει υπάρξει 2 φορές παντρεμένος, την πρώτη όταν ήταν 18 χρονών και τη δεύτερη όταν ήταν 35. Δυστυχώς, όμως, και οι δύο γάμοι του δεν κράτησαν παρά λίγους μήνες. Η πρώτη σύζυγος του δεν ήταν κάποια επώνυμη κυρία από τη σόουμπιζ, ενώ η δεύτερη ήταν συνάδελφος του, η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Μαραγκού.

Το 2001, έχοντας αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ο ηθοποιός είχε δηλώσει πως σκεφτόταν να μονάσει στο Άγιο Όρος, βέβαια αργότερα άλλαξε γνώμη.

periergos.gr





ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΨΑΧΝΩ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΓΑΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΣ 24/2 ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΙΝ 20ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΗ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΑΣ



ο νικος γαλανος μπορει να κανει οτο θελει.....

Προσθήκη νέας απάντησης