Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "The Crimson Rivers (2000)";


"Πορφυρά ποτάμια (2000)" υπόθεση;

Απαντήσεις





Ένας πρωτόγνωρα φρικαλέος και βίαιος φόνος λαμβάνει χώρα σε μια απομακρυσμένη πόλη των γαλλικών Άλπεων ονόματι Γκερνόν. Η φρικαλεότητα του φόνου , με το πτώμα να κρέμεται από σχοινί στα 50 μέτρα ύψος από έναν τοπικό καταρράκτη , αναγκάζει τις αρχές να δώσουν την υπόθεση αυτή σε ένα έμπειρο και γνωστό αστυνομικό με το όνομα Πιερ Νιμάνς (Ζαν Ρενό) που είχε την έδρα του στο Παρίσι.

Στην ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε ανακαλύπτεται πως τα χέρια είχαν κοπεί από τον καρπό και είχαν καεί για να μην πεθάνει το θύμα από αιμορραγία ενώ οι λοβοί των ματιών έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά την ώρα που το θύμα ήταν ακόμη ζωντανό με νερό στις κοιλότητες τους με δείγματα του υγρού να έχουν σταλεί για εξέταση. Θύμα ήταν ένας βιβλιοθηκάριος του Πανεπιστημίου της Γκερνόν που αποτελεί και τον πυρήνα της πόλης.Το όνομά του ήταν Ρενέ Καλουά.

Ο Νιμάνς επισκέπτεται τον οφθαλμίατρο της Γκερνόν Δρ. Σερνέζ απόφοιτο του πανεπιστημίου και για πολλά χρόνια δάσκαλο εκεί που είχε κάνει πολλές εγχειρήσεις σε ανθρώπους με γονείς από το πανεπιστήμιο οφειλόμενες σε γενετικά προβλήματα. Ο γιατρός λέει στον Νιμάνς πως το πανεπιστήμιο είναι απομονωμένο με αποτέλεσμα αιμομιξία ανάμεσα σε καθηγητές που αποτελεί μακροχρόνια παράδοση και έχει ως αποτέλεσμα διάφορα γενετικά προβλήματα.Παρ' όλα αυτά τις τελευταίες 2 γενεές έχει σημειωθεί ένα ανεξήγητο φαινόμενο αφού τα γενετικά προβλήματα εμφανίζονται πλέον σε παιδιά των γύρω χωριών ενώ τα παιδιά των καθηγητών του πανεπιστημίου είναι υγιή. Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος ακρωτηρίασε και εξαφάνισε τα δυο αυτά μέλη ο Σερνέζ υπαινίχθηκε πως αυτά είναι τα δυο μοναδικά σημεία στο σώμα τα οποία έχουν διαφορετικά στοιχεία σε κάθε άνθρωπο.

Την ίδια ώρα σε μια άλλη πόλη ονόματι Σαρζάκ αρκετά μακρύτερα ο υπαστυνόμος Μαξ Κερκένιαν (Βενσάν Κασέλ) αναλαμβάνει μια υπόθεση βανδαλισμού σε τάφο στο τοπικό νεκροταφείο με σβάστικες ζωγραφισμένες στον τάφο. Ο τάφος αυτός είναι ενός παιδιού με όνομα Τζούντιθ Ερό το οποίο είχε πεθάνει 20 χρόνια πριν με τον φύλακα του νεκροταφείου να τον πληροφορεί πως το παιδί είχε πατηθεί από φορτηγό.

Ο Κερκένιαν ψάχνει για στοιχεία ύστερα στο σχολείο που φοιτούσε το παιδί ανακαλύπτει πως είχε γίνει διάρρηξη και τα στοιχεία του είχαν κλαπεί. Τελικά βρίσκει μια φωτογραφία του πτώματος του κοριτσιού μετά το ατύχημα στα αρχεία της τοπικής τροχαίας με το θέαμα να είναι φρικτό. O διαχειριστής των αρχείων του λέει πως λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής του σώματος η ταυτότητα προσδιορίστηκε από ένα κομμάτι του δαχτύλου που κρατούσε η μητέρα του την ώρα του ατυχήματος. Του λέει επίσης πως η γυναίκα τρελάθηκε.

Αποφασίζει να επισκεφτεί τη μητέρα του θύματος στο μοναστήρι το οποίο έχει πάει όμως η ίδια του λέει πως δαίμονες σκότωσαν το παιδί της. Ο Κερκένιαν προσπαθεί να βγάλει νόημα χωρίς όμως αποτέλεσμα παραδεχόμενος πως η γυναίκα έχει τρελαθεί.

Πίσω στην Γκερνόν ο Νιμάνς μπαίνει στο διαμέρισμα του Καλουά και ρίχνει μια πρόχειρη ματιά στη διατριβή του όπου περιέχει πληροφορίες για τις γενετικές ασθένειες.Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο τίτλος γράφει: "Είμαστε οι Άρχοντες. Είμαστε οι δούλοι. Είμαστε παντού. Ελέγχουμε τα Πορφυρά Ποτάμια.".

Στη συνέχεια συνομιλεί με την "παγετολόγο" του πανεπιστημίου Φάνυ Φερρέιρα (Νάντια Φαρές) η οποία βρήκε το πρώμα του θύματος. Του λέει πως με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα ήταν δυνατό να μεταφερθεί αρκετά εύκολα, το πτώμα, στο σημείο που βρέθηκε ενώ του λέει επίσης πως είναι κόρη δυο καθηγητών τους οποίους όμως δεν εκτιμά καθώς πιστεύει πως όλοι στο πανεπιστήμιο είναι αλλόκοτοι. Στη συνέχει ο Νιμάνς ζητά τη βοήθειά της αφού μαθαίνει πως το νερό στις κοιλότητες του σώματος ήταν όξινη βροχή χωρίς όμως να έχει βρέξει όξινη βροχή στη Γκερνόν από το '70.

περισσότερα...

 

The Crimson Rivers (2000)



Προσθήκη νέας απάντησης