Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας "Glory Road (2006)";


"Ο δρόμος προς τη δόξα (2006)" υπόθεση;

Απαντήσεις





Ο νεοσύστατος προπονητής μπάσκετ των ανδρών Don Haskins αποκτά νέα θέση στο Texas Western College στο El Paso. Χωρίς τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, προσπαθεί να προσλάβει τους καλύτερους παίκτες ανεξάρτητα από τη φυλή για να σχηματίσουν μια ομάδα που μπορεί να αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα. Μερικοί από τους νεαρούς άντρες που φέρνει διαθέτουν κάποια χαρίσματα, αλλά είναι ακατέργαστοι στο ταλέντο όταν πρόκειται για μια οργανωμένη ομαδική εργασία που επικεντρώνεται στην άμυνα και στη πάσα της μπάλας. Στο τέλος, η ομάδα του Texas Western Miners αποτελείται από επτά μαύρους και πέντε λευκούς αθλητές, μια ισορροπία καθόλου επιθυμητή από το προσωπικό του πανεπιστημίου. Ο Haskins βάζει τους παίκτες του σε ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, απειλώντας να κόψει όποιον δεν εργάζεται τόσο σκληρά όσο απαιτεί, ενώ προσπαθεί να ενσωματώσει τους παίκτες του σε μια ενιαία ομάδα με κοινό στόχο.

Μετά τις αρχικές νίκες εναντίον των μέτριων τοπικών ομάδων, ο Haskins ανακαλύπτει γρήγορα ότι πρέπει να δώσει στους μαύρους παίκτες του περισσότερο "αέρα" στο γήπεδο. Όμως, όσο περισσότερες νίκες επιτυγχάνει η ομάδα του με το επιδεικτικό ύφος του, σε σημείο που σπάνια φτάνει μια ομάδα μπάσκετ κολλεγίου, το πιο φυλετικό μίσος ανθίζει στην ομάδα του. Αυτό καταλήγει σε απειλές για τη δική του οικογένεια, στον ξυλοδαρμό ενός παίκτη έξω στο δρόμο και τελικά στον βανδαλισμό των δωματίων μοτέλ της ομάδας του από ρατσιστές ενώ βρίσκονται σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Όντας φοβισμένοι, η ομάδα χάνει το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, αφού οι μαύροι παίκτες σταματούν να παίζουν με πάθος. Έτσι, οι Texas Western Miners τελειώνουν την κανονική περίοδο 1965-1966 με ρεκόρ 23-1, εισερχόμενη στο τουρνουά NCAA του 1966, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο έθνος.

Πηγαίνοντας στον τελικό του NCAA, που παίζεται στο College Park του Maryland, έχουν αντιπλαλους το κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι με το προπονητή θρύλο Adolph Rupp. Ο Rupp, με μια καλά οργανωμένη και πιο έμπειρη ομάδα λευκών, του Wildcats, πιστεύει ακράδαντα ότι ο αντίπαλός του δεν έχει καμία πιθανότητα. Την παραμονή του παιχνιδιού, ο Haskins αποφασίζει να πειραματιστεί με μια τολμηρή στρατηγική, ενημερώνοντας την ομάδα του ότι σκοπεύει να ξεκινήσει ένα μαύρο lineup στο παιχνίδι και επίσης χρησιμοποιώντας μόνο τους δύο άλλους μαύρους παίκτες στην περιστροφή.

Μέσα από τις φαινομενικά ανυπέρβλητες αποδόσεις, το Texas Western αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με τον επιθετικό και αρχηγό της ομάδας Harry Flournoy να βγαίνει από το παιχνίδι και το κεντρικό David Lattin να κάνει πολλά φάουλ. Τελικά οι Miners κατάφεραν να νικήσουν το Kentucky με 72-65 στο δεύτερο μισό του αγώνα. Η ταινία τελειώνει με τους παίκτες να βγαίνουν από το αεροπλάνο που τους έφερε πίσω στο Ελ Πάσο και να αντικρύζουν ένα πλήθος κόσμου που ήρθε για να τους συγχαρεί.

periergos.gr

 

Glory Road (2006)



Προσθήκη νέας απάντησης