Πόσα κιλά πρέπει να είμαι ανάλογα με το ύψος μου;


Ποια είναι η σωστή αναλογία ύψους και σωματικού βάρους;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Συμπλήρωσε το βάρος σου και το ύψος σου στη φόρμα της παρακάτω ιστοσελίδας...

http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=279&c=9&aid=39





72kila   1,73



να σε ρωτησω κατι.εσυ πιστευεις οτι εισαι φυσιλολογικη στα κιλα σου η πιστευεις οτι εχεις λιγο παχακια



Γεια σας ειμαι 1,71 και 59 κιλα νομιζω πως πρεπει να αδυνατισω κιαλο γιατι δεν νοιωθω εγω ανε τα παροτι που ειμαι αδυνατη τρωω υγιεινα και εχω αρχισει να γυμναζωμαι τι πρεπει να κανω για να χασω κι αλλα



ΤΑ ΚΟΙΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΖΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) ΟΜΩΣ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ.ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΠΙΦΑΝΩΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΑΡΟΥΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΤΗΠΟ ΜΗΛΟ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΗΣΤΟΥΣΑ  ΧΟΡΟ ΣΑΜΒΑ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝ ΧΟΡΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ( ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΕΣ ΤΥΧΑΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΩΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ).ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΧΛΑΔΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΑΥΦΙΤ ΚΑΙ ΠΙΛΑΤΕΣ (ΓΥΜΝΑΖΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ)



Ειμαι 53 κιλα και υΨος 163 ποσα κιλα πρεπει να ειμαι?



Είσαι μια χαρά στα κιλά . Κανονική



Εγω πιστευω οτι εχω κανονικο βαρος αλλα θα ηθελα να χασω μερικα παχακια απο την κοιλια!



60 κιλα 1,65



mia xara ise  omos prosexe men 3eperasis ta 75 ,74 



Για σάς ειμαι 38 χρόνο και 1,75 με 50 κιλά εχω πρόβλημα με ορμόνες απο τα 23 και εχω βγάλει το θηριώδη τρώγω περίπου 3 φορές την ημέρα αλλά δεν περνω ποτε κιλά ειμαι έτσι απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου δεν έχω πάχος ποτε τρώω οτι θελω όποτε θέλω και όση ποσότητα θέλω εχω παει σε γιατρό και μου εχει πει οτι ειμαι μια χαρα και η εξέταση μου ειναι μια χαρα ....



Επειδή είσαι τόσο στο ύψος είναι επικίνδυνο να είσαι τόσο χαμηλά κιλά τουλάχιστον από 56 μέχρι στα 60 έπρεπε να είναι το κανονικό . Εάν δεν νιώθεις αδυναμία στο σώμα σου, τότε όντως είσαι καλά αλλά μην το φτάσεις πιο κάτω όσο μπορείς.



emai 1.55 ipsos posa kila prepi na emai



50 kila to polli



Εγώ είμαι 1.52 και είμαι 64.. Πόσα πρέπει να χάσω?



45



56 1,70



1.58

40



Geiaaa
Eimai 16 
1,91 upsos kai

eimai 95 kila posa prepei na xasw??



Geia sou :) loipn eksartate apo to an eisai agori h koritsi an eisai agori prepei na eisai 91 kila an eisai koritsi prepei na xaseis 14 kila peripou  dhl.81 egw as poume eimai 1,75 kai eimai 61 kila upologize dhladh ena sun plhn 10% ,bebaia eimaste  sthn efhbeia kai den prepei na kanoume diaita giati to swma mas anaptusete akoma , apla akolouthhse enan ugeino tropo zwhs kai  pote mhn to parakaneis . Epishs paizei shmantiko rolo to an athlhse !! Tha xarw polu an se bohthhsa !!!

 

Y. Mporeis na upologiseis to baros se auth thn selida http://www.asxetos.gr/ypologismos/somatos-ygeias/bmi-varos-idaniko-diaita-lipos.html



58   1,64



Exw 1,52 u4os kai eim koritsi posa kila prepei na xasw???



Akou an ipotheseis oti Kai go todo eimai Kai eimai 59 k. E kapou Sta 54prepei na eimaste



Γειά σας!
Είμαι 14 χρονών, 1,60 περίπου και 56 κιλά... Πόσα κιλά πρέπει να χάσω και τι να κάνω για να χάσω τα περιττά μου κιλά; Περιμένω απάντηση σας το συντομότερο!!! Ευχαριστώ :))



mia xara eisai koyklitsa m  !!! apla diathrise ta kila s kai 8a eisai entajei!

 



eimai 52 kila me ypsos 1,65



είμαι 45,5 κιλα 

είμαι 11,5 χρονών

είμαι 1.38



Είσαι πολύ κοντή για την ηλικία σου και γιαυτό πρέπει να χασεισ το πολύ απο 5,5 κ. Έως 10



υψοσ 1,68 και κιλα 54



ειμαι 13 ετων και 52 κιλα..θελω να παω στα 45 αλλα ολοι μου λενε οτι ειμαι μια χαρα..εγω δεν νιωθω ανετα και πιστευω πως ειμαι χοντρη..θελω να αδυνατισω εχω κοψει τα αναψυκτικα,τα γλυκα κ το φαγητο τρωω μια φορα την ημερα το μεσημερι και απο λιγο..θελω την γνωμη σας!



κι εγω το ιδιο :\ μονο που ειμαι 12 χρονων και εχω υψος 1,57-1,58

και βαρος 48-49 κιλα ! Θελω κι εγω να παω στα 45!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ,ΑΔΥΝΑΤΗ, Η ΠΑΧΟΥΛΗ?



Είσαι κανονική προς αδύνατη



Παιδιά πάτε καλά??
Το ξέρω ότι μπορεί να μην νιώθετε άνετα αλλά κανεται τεραστιο κακο άμα προσπαθείτε να χάσετε κιλά στα τετοιες ηλικιες.Χριεαζεται να χάσετε ΜΟΝΟ αν είστε υπέρβαρος και τότε μιλήστε με ένα διατροφολόγο.
Σας παρακαλώ προσέξτε λιγο



eimai 1.70  ipsos kai 57 lika kai itela na sas rotiso den ftani iposos ia medel etsi ine nai ..EIAMI APO GEORGIA 



ΕΙΜΑΙ 1,63 ΚΑΙ ΚΙΛΑ 75 ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ. ...



52-53



55-60 κιλα θα ηταν ενταξει δεν χρειαζεται να κοψεις ποσοτητα φαγητού μόνο να προσεξεις να τρως οσο πιο υγειηνα γινεται και να γυμναζεσαι



1.60 66 kila kai deikth mazas 25.9.. :(



1.53

47

ime korotsi

 



Κοριτσακια μου γλυκα των 10/12/15 και λοιπων ηλικιων, γιατι σας ενδιαφερει απο τοσο μικρες το βαρος σας, πως θα φαινεστε και αν θα αρεσετε? η ηλικια σας ειναι πολυ αγνη και το σωμα σας αλλαζει συνεχεια περνοντας απο σταδια και σταδια. Μην μπλεκεται τοσο με τα προτυπα ομορφιας που σας πλασαρουν τα media, διατηριστε την παιδικοτητα σας και μην χανεται την ψυχουλα σας σε τετοιες ασχολιες... μια φιλικη συμβουλη με αγαπη ♡



γεια σασ  ειμαι 1.70 και ζυγιζω 68. και νιωθω οτι πρεπει να χασω κιλα. εχω και λιγη κοιλιτσα. τι να κανω?



Geia sas eimai 1.58 kai 68 kila posa prepei na eimai kanonika....



Εισαι μια χαρα εγω εχω υψος 1,57 ειμαι 11χρονων και ζυγιζω 53 κιλα ειμαι καλος σας παρακαλω απαντηστε



1,88 υψος
90,5 κιλα



Ειμαι 14,5 χρονων εχω υψος 1,47 και κιλα 38 πιστευω πως εχω πολυ λιγα κιλα για το υψος μου (οχι οτι ειμακ ψυλη με 1,47 και μολις 14,5 χρονων , η πιο κοντη στο σχολειο αλλα τελος παντων)



Είμαι 45 χρονων και είμαι 1.52



Γεια,ειμαι1,43στο υψος και 38κιλα ειμαι φυσιολογικη;(δεν ειμαι μεγαλη πεμπτη δημοτικου παω)



είμαι 67 κιλά και έχω ύψος 1,65 μήπος θα πρέπει να χάσω κιλά η να αρχίσω να γιμνάζομαι



Ύψος: 1.73
Κιλά:67



Είμαι 1,56 και 60 κιλά και θέλω να χάσω κι αλλα



πρεπει να εισαι δεκα κιλα κατω απο το βαρος σου...π.χ: εισαι 1,80 πρεπει να εισαι γυρο στα 65 με 73 κιλα



den nomizo na pistevis afto pou les :P



ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ ΕΠΙ 2. Π.Χ. 1,80Χ1,80 ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΕΤΟ ΔΙΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25.ΑΝ ΒΡΕΙΣ 25 ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ.



1.60x1.60=2.56

2.56/52=0.04923076923....

τι κάνω λάθος?????



prepei na diaireseis ta kila me to upsos esu kaneis to antitheto



den vgainei auto pou les...kane ena paradeigma mexri telous...kai vgale mas ena apotelsma p.x. sto 1.80upsos me 90kila varos...



mou bzazei 26. ti shmainei afto?



Λοιπόν, επειδή πέρασα από διάφορες φάσεις βάρους από τα 12 ως και τώρα ακόμα που είμαι 23, ένα έχω να πω. Όχι πανικός, ειδικά για άτομα που τα κιλά τους είναι από 5 και κάτω σύμφωνα με το ύψος τους. Το οποίο και πάλι δεν είναι απόλυτο, γιατί και ποικίλλει από σώμα σε σώμα, και από αγόρι σε κορίτσι. Εγώ ήμουν πάντα πολύ ψηλό κοριτσάκι και πλέον είμαι 1,80. Δίαιτες δεν συνιστώ, αλλά διατροφές. Στην ηλικία των 15 είχα φτάσει το ιδανικό μου βάρος με την εξής απλή τακτική: δεν έτρωγα πρωτείνες μαζί με υδατάνθρακες. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει: πρωτείνες είναι όλα τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά. Τους υδατάνθρακες τους βρίσκουμε παντού, αλλά τα φαγητά που κυρίως καταναλώνουμε κάθε μέρα και τους περιέχουν είναι τα μακαρόνια, πι πατάτες, το ρύζι, το ψωμί, όλα τα δημητριακά και φυσικά η σοκολάτα η ζάχαρη και όλα τα γλυκά. Αν αποφεύγετε μαζί με το κρέας σας να τρώτε ρύζι η πατάτες ή μακαρόνια και αντί αυτού τρώτε λαχανικά, αν κόψετε τα αναψυκτικά τελείως και πίνετε νερό, πιστέψτε με, πιστέψτε με όμως, θα δείτε διαφορά μέσα σε ένα μήνα. Η συμβουλή μου είναι να μην μπλέκεστε με ζυγαριές, αν έχετε πρόβλημα βάρους να ζυγίζεστε 1 φορά την βδομάδα, και να είστε επίμονοι χωρίς να πάψετε να τρώτε. Αυτό λέγεται σωστή διατροφή, ούτε καν δίαιτα και θα δείτε διαφορά και σε 'αλλα πράγματα, όπως το δέρμα σας, η διάθεσή σας και η ενέργειά σας. Και απαντώ σε κάποιους που γράψαν παραπάνω. Στο άτομο που είπε ότι είναι 77 κιλά με ύψος 1,64, ναι πρέπει να χάσεις αρκετά κιλάκια, αλλά να μην αγχωθείς και κάνεις εξαντλητικά πράγματα, δεν έχουν ποτέ αποτέλεσμα. Σκέψου απλά πως μπορεί να στερηθείς κάποια πράγματα για λίγο καιρό μέχρι να χάσεις τα κιλά, αλλά είναι για λίγο καιρό, και το καινούριο σου σώμα θα το χεις για παντα :).

Στο άτομο που είπε πως είναι 1,60 και 44 κιλά, ΟΧΙ να μην χάσεις, είσαι ήδη πολύ αδύνατος-αδύνατη και το σώμα σου θα ναι μια χαρά. Προφανώς θα είσαι μικρόσωμο άτομο, και μ αυτό εννοώ θα έχεις λεπτό σκελετό. Μην χάσεις άλλο. Ανάλογα με την ηλικία σου, δν ξέρω πόσο χρονών είσαι, θα δέσει το σώμα σου και θα χρειάζεσαι τα κιλά, μην κάνεις χαζομάρες είσαι μια χαρά, και αν είσαι και κοπέλα, θυμήσου ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι μεγάλοι ζωγράφοι, και όχι οι κομπλεξικοί μόδιστροι, ζωγράφιζαν την γυναίκα με καμπύλες, μην το ξεχνάς :).

Για το άτομο που είπε πως είναι 1.62 και 54 κιλά, όχι να μην πας 48. Η κολλητή μου είναι 1,62 και 55 κιλά και είναι κορμάρα.

Για το άτομο που είπε πως είναι 1,70 και 61 κιλά, είσαι μια χαρά! Τέλεια αναλογία, μην χάσεις τίποτα.

Αν θέλετε να δείτε αν είστε ελλειποβαρείς-το οποίο δεν είναι καθόλου αστείο και οδηγεί στην ανορεξία- αν έχετε κανονικό βάρος ή είστε υπέρβαροι, πατήστε στο google ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος) και ψάξτε να βρείτε το τεστ που θα ζητάει εκτός από κιλά και ύψος, και φύλο. Είπαμε, το βάρος διαφέρει από αγόρια σε κορίτσια.



εγω εχω υψος 1,68 και ειμαι 62,5 κιλα ειναι καλα?



ναι πολυ καλα εισαι μιας και ο δεικτης μαζας σωματος σου δεν ξεπερνα το 25 μην ανησυχεις !!!

 



Οκευ η για σένα αυτό πέτυχε αλλά δεν μπορείς να είσαι απόλυτη για τους άλλους και τις άλλες. Το να μην τρως κρέας κλπ και να το ρίξεις μόνο στα λαχανικά δεν είναι λύση.



συμφωνω απολυτως με τα παραπανω:) και για να σας βοηθησω...

 http://www.medlook.net/kids/weight.asp

ευκολα και γρηγορα!! 

(ειμαι 1.62 και 38 κιλα...τι να κανω????)



Το όριο για να είναι το βάρος σου φυσιολογικό είναι 48-49 κιλά. Το έψαξα, γιατί και εγώ είμαι περίπου στο ύψος σου. Πρέπει να πάρεις βάρος. Σε αυτή την περίπτωση, νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσεις τον γιατρό σου ή κάποιον που να ξέρει.  



poso xronwn eise?



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ ! ΕΧΩ ΥΨΟΣ 1,73 ΚΑΙ ΖΥΓΙΖΩ 55 ΚΙΛΑ ! ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η ΟΧΙ ; ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! 



Γεια σας παιδια κι εγω ειμαι στο βαρος κ το υψος της κοπελας ειμαι 1,70 υψος κι εχω βαρος 53 κιλα. Ειναι φυσιολογικο ή ειμαι πολυ αδύνατη;;; (Ειμαι 12 χρονων κ ειμαι κοριτσι) αν μπορειτε να μου απαντησετε θα το εκτιμησω παρα πολυ!!!!!!!!!!!!! :/



Εάν χάνεις κιλά πρόσεχε. Δηλ αντί να αναιβαζεις χάνεις. Εάν έχεις κάποιο προβλημα με την υγεία σου πρόσεχε. Αν δεν έχεις και ζεις πολλές καταστάσεις που σε στεναχωρούν ή σε στρεσαρουν, καλό είναι να το συζητήσεις με τους οικείους σου και να βρεις κάποια λύση σε αυτό. Μην ξεχνάς να σκέφτεσαι τον Θεό μόνο Αυτός μπορεί να σε βοηθήσει. Συμβουλή μου.



1,83 & 71 κιλα



Γεια σας με λενε Δημητρα και ειμαι 12 χρονων ειμαι υπερβαρη και ζυγιζω κοντα στα 50 κιλα θελω επιγωντος βοηθεια εαν μπορειτε να μου προτεινετε κατι σας παρακαλω.....



ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΤΙ ΥΨΟΣ ΕΧΕΙΣ???



Εγω ιμε η Ελενα και ιμε 12-13 χρονων, το υψος μ ινε 1,60 και ιμε 51 κιλα. =/ εχω μπουτι και αρχιζω να κανω κοιλια, αλλα ολοι μ λενε οτι ιμε ενταξει να μην ανχονομαι καθολου.. αλλα δεν 3ερω τι να κανω. Και προσπα6ω να μην τρωω πολλες μλκιες και να τρωω κανονικες ποσοτητες φαγητου αλλα κανενα αποτελεσμα -.- μπορει κανεις σας να μ δωσει καμια καλη συμβουλη?



loipon ego sou leo na min zorizese xoris logo. Ean thelis na minis sta kila pou eisai prepei prin apo kathe geyma na pineis 1 potiri  nero kai ta geymata sou na einai sinolika 3 . Prepei na tros poli kalo proino kai kalo mesimeriano. To bradi na tros fagito oso tha xorage ena bolaki gia dimitriaka oti fagito thelis.



Εγω ειμαι 12 χρονων 70 κιλα και υψος 1,63.....Ποσα κιλα πρεπει να‘μαι???Βοηθηστε με γρηγορα σας παρακαλω...Υπολογισα και αυτο ποου κανεις το υψος σουκαι μετα διαιρεις τα κιλα....Μου εβγαλε λιγο πανω απο 25....αυτο τι σημαινςι???Σας παρακαλω βοηθηστε με!!!!!



geia sas paidia..!!!exw upsos 1,76 k eimai 52 kila...niwthw mia xara k exw polu energeia..!!eimai 23 xronwn.apo mikrh etrwga kanonikh posothta faghtou kai polu ap exsw alla ta kila mou paremenan ekei gurw..pisteuw einai o metavolismos tou kathena gia to an tha parei grhgora h oxi kila...!!!απο μικρη ηθελα να προσεχω τον εαυτο μου και πιστευω πως τα εχω καταφερει σε μεγαλο βαθμο!exw spoudasei diaitologia k exw mathei arketa pragmatakia pou me voithisan k me voithoun akoma k twra!elena to idaniko sou varos tha to vreis ws exhs:pollaplasiazeis to upsos sou epi 2 k meta to diaireis me ta kila sou...!dld:

ΔΜΣ=ΒΑΡΟΣ(kg)/ΥΨΟΣ*ΥΨΟΣ

δλδ:1.60*1.60=2.56

51/2.56=19.9

 το ποσοστο για ενα ατομο που ειναι φυσιολογικο κυμαινεται απο 19 μεχρι 25 αρα αφου εσενα το αποτελεσμα βγηκε γυρω στα 20 σημαινει οτι ειναι μια χαρα!!!μην ακους τι σου λενε!!!το θεμα ειναι πως νιωθεις εσυ!!θα ηταν καλο παντως οταν βρισκεις ελευθερο χρονο να γυμναζεσαι !!κ δεν εννοω να πηγαινεις γυμναστηριο!!να περπατας η να αθλεισαι!!εγω επαιζα πολλα χρονια μπασκετ κ μου εκανε πολυ καλο μεχρι τωρα!

εκεινοσ-η που ειναι 1.73 κ 55 ο δεικτης μαζας σωματος βγαινει 18.39!θεωρεισαι αδυνατος-η!!ειναι  καλο αποτελεσμα!!κ οπως ειπα παραπανω το θεμα δεν ειναι ποσα κιλα ειμαστε αλλα πως νιωθουμε!!και να μην επηρεαζομαστε απο τουσ αλλους!!να μην ακολουθει καποιος εξαντλητικες διαιτες γιατι μετα δεν μπορει  να το ελεγξει και καταληγει σε σταδιο πολυ ασχημο!! ελπιζω να βοηθησα!!!



Καλησπερα...μπορεις να με βοηθησεις λιγο? ειμαι 17 χρονων με 1.63 υψος και 70 κιλα.... προσπαθω εδω και ενα χρονο να χασω κιλα μονη μου αλλα αυξομειωνετε συνεχει το βαρος μου.... χανω μεχρι 5 κιλα το πολυ και τα περνω κατευθειαν παλι... δεν νιωθω καθολου καλα με το σωμα μου και το θεμα ειναι οτι τρωω μεχρι 3 φορες την μερα και σχεδον ποτε δεν τρωω το βραδυ αλλα ειμαι παρα πολυ λαιμαργη !!!!! :'(



ειμαι 1,76 ειμαι 15 και ειμαι 70 κιλα ποσα κιλα πραιπει να ειμαι κανονικα 



ο κανονας είναι 

      βαρος περιπου 25 Χ ΥΨΟς Χ ΥΨΟς   

      ΕΤΣΙ ΑΝ ΤΟ ΥΨΟς ΕΙΝΑΙ 1.70 ΤΟΤΕ

      ΒΑΡΟΣ περιπου 25 Χ 1.70 Χ 1.70 = 25 Χ 2.89 = 72.25  ΑΡΑ ΑΠΟ 70 ΕΩΣ 75 ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.



1.73 υψος 84 κιλα



1,91 - 101 κιλά



eimai 12 hronon posa kila prepei na eimai?



17 xronwn 1,62 58 kila



Hello guys!!! I have the same damn problem. Είμαι 18 χρονών κ είμαι 84 κιλα με 1.73 ύψος. Σε όσους λέω πως είμαι τοσα κίλα με περνάνε γυρω στα 70 αλλα δεν νιωθω ετσι γτ βλεπω αλλα. Οταν ημουν 15 χρονων ημουν 108 κιλα, κανοντας μια εξαντλητικη διαιτα μεσα σε 2 μηνες εχασα 25 κιλα κ εχω διατηρησει το βαρος μου εδω κ 2 χρονια. Πρεπει να χασω αλλα 15 αλλα μου ειναι δυσκολο γιατι οποτε χανω τα πρωτα 5 κ κολλαω στην ζυγαρια, μετα τα παραταω κ τα παιρνω παλι..εχω ψυλοαπελπιστει γτ ενω ειμαι κοντα στον στοχο μου, δεν τα καταφερνω...



  • Mporeiss na mou peiss se parakalww ti diaitaa ekaness??


geia sas eimai 1.92 ypsos kai eimai 96 kila ekana ton ypologismo kai mou vgike 26 diladi prepei na xasw 1 kilo gia na exw idaniko varos???



3 kila kai eisai se fysiologiko arkei na ta krathseis



egw eimai 21 etwn exw ypsos 1.52 kai eimai 40 kila kanonika hmun 47 kila alla eimai atsoumpali emfanisiaka kai eftasa 40 alla wraio to soma mou den lew oti den einai apla adinatise arketa to prosopo mou kai mu fenete sta matia oti exw san priksi mo sakoules enno dn eixa prin ta xasw kai genika eimai poly baby face :/ ti na kanw?



Εισαι πολυ κοντη εγω ειμαι11 και 1.60 υψος



Εγώ είμαι 15 χρονών και 2 μήνες και έχω ύψος 183 και ζυγύζω 83 κιλά. Πρέπει να χάσω καθόλου βάρος ???



Γειά σας ειμαι 13 χρονών είμαι 70 κιλά και έχω ύψος 1.64.Το ξερω πως ειμαι υπέρβαρη,για αυτο και πριν ειμουν 76 κιλά και έχασα 6 κιλά σε 1 εβδομαδες με την διαιτα dukan,αλλα ηταν πολυ δυσκολη για μενα ενώ προσπαθώ να μην τρώω αιδιες(πατατακια,γλυκια,σοκολατακια...) και βάζω μουσική στο i-Pad μου και χορευω 3 τεταρτα τη μέρα.Μηπως ξέρετε κάποια διαιτα που να ειναι ευκολη και να χανω γρηγορα βαρος?(Επειγει πολυ)



εγω ειμαι 10 χρονων και το  υψος μου ειναι1.50 και ειμαι 50 κιλα. Ειμαι καλα για το υψος και την ηλικια μου ή πρεπει να χασω βαρος



γεια σας ειμαι 1.70 υψος και ζυγιζω 70 κιλα.ειναι παρα πολλα τα κιλα μου??

γενικα εχω μαγουλακια και ειμαι αδυνατη στα χερια τη κοιλια και τα ποδια.το προβλημα ειναι η περιφερεια μου.νιωθω οτι ειναι σαν καρδια..

η ηλικια μου ειναι 20 χρονων.κανονικα ποσα κιλα θα επρεπε να ημουν?



ειμαι 13μισο χρονων.....,εχω υ4ος 1,66 και βαρος 51-52...κιλα....ειμαι φυσιολογικη?τωρα τελευταια νιωθω περιεργα κυριως με την κοιλια μου....



Γεια σας! Βλεπω πολλά κοριτάκια 12-13 χρονών. Δεν πρεπει να σας απασχολει τοσο το θεμα βαρους σας διότι ειστε μικρές ακόμα και είστε σε ηλικία αναπτυξης.  Το μονο που μπορείτε να κανετε είναι να τρώτε με μέτρο τα γλυκά και να κανετε γυμναστική. Σε καμια περίπτωση μην σταματήσετε να τρώτε και να κανετε δίαιτα. Γιατί πολύ απο σας δεν ξέρετε τι είναι διαιτα και πολλά κορίτσια πάσχουν απο νευρική ανορεξία. Δίαιτα είναι να τρως σωστά πολλές φορές την ημέρα αποφέυγοντας τα πολλά γλυκά και να τρώτε τουλάχιστον 2 φρούτα την ημέρα, κάνοντας λίγο γυμναστική και σε καποιο διαστημα θα δείτε πως θα χάσετε κιλά. Το να θέλει καποιος να χασει κιλά παίρνει χρόνο οχι τωρα θελω να τα χασω και θα τα χάσω.



kalispera eime 16 xronon exo 1.80 ipsos kai eime 66 kila...

posa kila prepei na paro??



eimai h danah kai eimai poly varia (etsi nomizo)

eimai 52 kila kai exo ypsos 1,63

einai fisiologiko??????????????????????????????



eimai 15 etwn...k ime 74 kila..3erw pws prepei na xasw 33.3 to erwtima mxx ine pws..???



ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 12 ΕΤΩΝ,ΕΙΜΑΙ 1.68 ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 51 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΙΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?



ΕΙμαι 14 , εχω υψος !,95 και κιλα 78, ειμαι καλα?



eimai 20 xronwn upsos 181 kai 56 kila mono skeletos mporei na pathw neurikh anorexia an den exw hdh?



gia sa huela na rothso eimai 11 xronon kai eimai 47 kila alla exo megalo skeleto exo fisilogiko baros?



Γεια σας λοιπον ειμαι 12 ετων με υψος 1,64 (περιπου και ισως και παραπανω)και ειμαι 48 κιλα ..Πιστευω πως ειμαι ΟΚ εσεις τι νομιζετε;;



Γεια σας ειμαι με λενε Ηρακλη  και εχω υψος  1,73 και κιλα 91



kai  ego  eimai  1,73   koritsei  hlikias   13xronon   kai   me  problimathzei  to  baros  moy  eimai  97.01



Ηρακλή γράψε το email σου να σου στείλω



Παιδια ειναι ανουσιο να γραφετε ηλικια,βαρος και υψος χωρις να γραφετε το ΦΥΛΟ σας..παιζει ζωτικο ρολο στην απαντηση που θα σας δωσουμε! Ευχαριστω πολυ:) ειμαι 15 και το εχω ψαξει πολυ αυτο το θεμα..μπορειτε να με ρωτησετε ο,τι θελετε, χαρα μου να σας βοηθησω:D 



egw eimai ypsos 1.57 kai exw varos 60 einai polla ? posa akoma prepei na xasw ?? kai exw stamatisei na xanw plewn kila ti ftaiei ??



Γειά σααας..! Είμαι 11,5 ετών και έχω ύψος 1.50 και βάρος 48 κιλά ! Το ύψος μου είναι πολύ χαμηλό για την ηλικία μου ; Και πώς μπορώ να πάρω ύψος στο χρονικό διάστημα που απομένει για να ανοίξουν τα σχολεία ; ! Τα κιλά μου είναι εντάξει για το ύψος μου; Σας παρακαλώ απαντήστε γρήγοραααα.... επίγει!!



eimai 179 posa kila prepei n eimai '



eimai 13 xronwn exw u4os 1,70 kai eimai 44 kila! trww arketa alla dn pernw kila ti prepei na kanw?

anhsuxw ligaki alla pisteuw pos prepei na ftasw peripou 50 kila!dn 3erw ti na kanw! an k eimai arketa 4ilh g thn hlikia m dn eimai poli paxia



Είμαι 17 χρονων , ύψος 1,64 ποσα κιλά πρέπει να είμαι ανάλογα με το ύψος μου;



Καλησπέρα Νεκταρία, 

δεν είμαι ειδικός επί του θέματος αλλά θα σου πώ την αποψή μου γιατί έχω ασχολήθεί αρκετά. Γενικά, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο σωματότυπος απ' ό,τι έχω καταλάβει, δηλάδή πως κάθονται τα κιλά πάνω σου. Τώρα, σε αυτό που ρωτάς, χωρίς να σε έχω δει, νομίζω ότι το ιδανικό σου βάρος πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 52 (κατώτατο όριο όμως) και 60-61 κιλών, χωρίς να σημαίνει ότι στα 61 είσαι χοντρή, σε καμία περίπτωση. Επειδή είσαι και σχετικά μικρή ακόμα, θα σε συμβούλευα να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να ασκείσαι όσο μπορείς (π.χ. περπάτημα, μια βόλτα με το ποδήλατο, χορός) . Περιόρισε γλυκά, τηγανητά, σνακς και κατ' εμέ κόψε τελείως τα αναψυκτικά (τα θεωρώ ό, τι χειρότερο). Επειδή δε λες τα κιλά σου, αν εσύ πιστεύεις ότι έχεις παραπάνω κιλά και δε μπορείς να βοηθηθείς, μίλα με τους γονείς σου και βρες έναν καλό διαιτολόγο που θα σε συμβουλέψει.

 

Φιλικά,

Ελένη



geia sas paidia eimai agori

eimai 13 xronon eimai 1,70 kai 68-69 kila ... poso 8a prepei na eimai kanonika 

kanw gimnastikh kai den exw sxedon ixnos apo lipos 

polu dn me pisteun oti eimai koda 70 kila miazw gia 65 kila isos k ligo ligotero  ( eimai gerodemenos alla fenomai gia ligotero apo ti eimai )

merikoi mou lene oti prepei na adinatisw otan tous lew ta kila m  ... alloi mou lene oti prepei na parw 2-3 kila akoma 

ti prepei na kanw ???? apo apoch barous dn exw problima xanw polu eukola ta kila ( se mia mera borei kai na xasw kai 2 kila )

episis exw kai ena filo pou einai 1 xrono megalitero apo emena einai 1,65 kai 75 kila ... kanei polu gimnastikh opos emena k dn exei ka8olou lipos ( h monh diafora sto soma mas einai oti exei ligo polu plath k omous )



geiaaaa eimai 1,68  eimai 13 k zigizo 76 exo dokimasei ta panta . me kapoies dietes p dokimasa exana varos alla pinousa poli meta, mporite na me voi8isete giati 8elo na ftaso sta kila p prepei alla de 3ero posa kila prepi na xaso  gia na ime kanoniki :(



geia sas, eimai 1,73 kai zigizo 57 kg.. eimai 21 etwn kai eimai gynaika.. gnwrizete kata poso eimai fysiologikh h oxi sta kg m?



Ο ΔΜΣ σύμφωνα με το ύψος και το βάρος σου είναι 19 που σημαίνει φυσιολογικό βάρος(η αρχή του φυσιολογικού βάρους είναι το 18,5).

ΥΓ. Παιδιά εαν θέλετε να δείτε ποιο είναι το φυσιολογικό βάρος σας απλά πατήστε στο link του 1ου σχολίου, γράψτε βάρος/ύψος και βρείτε το! Ενναλακτικά, εάν θέλετε να δείτε σε πόσο φυσιολογικά επίπεδα κινείται το βάρος υπάρχει και ο ΔΜΣ.....

 http://www.diet4all.gr/bmi-deiktis-mazas-swmatos.php



γεια σας με λενε αγγελικη και μολις εχω μπει στα 14 ειμαι 1,69 και 73 κιλα. Ειμαι ψιλη για την ηλικια μου αλλα οσο κι αν ψηλωνω φαινετε υπερβολικα το βαρος μου.τι να κανω



gia sas ime 13 xronon ke to baros mou ine 35 kila to ipsos mou ine 1.51 9elo na paro kila help doste idees





γεια σας ,

eimai 11 xronon kai xreiazome epigontos boi8ia ime 53,5 kila kai 1,50

ti prepi na kano ama m legate 8as sas imoun  poli poli oli eugnomon

 



Geia sas guys!Ton teleuteo kairo eixa ena 9ema me ta podia m...persi otan arxisan ta prwta sumptwmata aptous e3w legwdas m oti eimai pl swmatwdis eimoun kapou sto 1.70 me 68 kila ....An kai to evala peisma apo persi fetos eimai kapou sto 1,74 me varos 63 pleon...eimai kala h prepei na xasw kt parapanw ?? 9ewrw oti ta 10 kila meion...einai fusiologika ?? pios borei na m apadisei ???:) xriazete na xasw kapia kila h einai OK?!



geia sas, eimai koritsi 18 xronwn , 1.73 cm kai 54 kg.mipws theoroume elipovaris?



Geia sas,eimai 14 xronon ,agori kai exw ipsos 1,72cm kai varos girw sta 80 (mporei kai ligo parapano).Tha eithela na mou peite mia diaita oste na xaso kapoia kila.Episis thelw na mou peite posa kila tha eprepe na eimoun

 



Γράψε το email σου να σου στείλω



eimai 1,60 kai 58 kila poso prepei na mai?

 

 



Σας παρακαλω ΑΠΑΝΤΞΣΤΕ ΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!!!Ειμαι 13 χρονων κοριτσι με 1,73 ύψος και 70 κιλα βάρος!!!!!!Πηγαινω βολει εδω και 7 χρονια και το καλοκαιρι που περασε εβαλα πολλα κιλα!!!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ!!!!!!!!!



ειμαι 1,60 υψος και 53 κιλα καλα δεν ειμαι ?? ή πρεπει να κατεβω λιγο ακομη ??

 



Ειμαι 12 εχω υψος 1,67 και ειμαι 55 κιλα αλλα εχω κοιλια τι να κανω?



Παιδιά εγώ είμαι 18 χρωνόν 1.81 και 68 κιλά πως με κόβεται 



Ειμαι κοριτσι,48 κιλα και υψος 1,72 πρεπει να χασω κιλα?



γεια σας ειμαι 13,5 χρονων εχω υψος 1,75 και ζυγιζω 66 κιλα ειναι καλα ?



Geia sas. Eimai 52 kila me ipsos 1.68. Epeidi noiotho xodri einai i idea mou einai h pragmatikotita?



Γεια σας!! Είμαι 12 χρονων,1 γυμνάσιου,το υψος μου είναι 1,60 και είμαι 51,5...πρεπει να μηνω έτσι όπως ειμαι;πρεπει να χασω; 



Είμαι αγόρι 17 χρονών και είμαι 1.81 και 79 κιλά....ποσά πρεπει να χάσω?



Μελενε Βασω κΙ ειμΙ 12 ετων και εχω ύψος 1,55 



Ειμαι 12, είμαι 45 κιλά και είμαι 1.60,είμαι καλά??



ειμαι 13 χρονων,1.56 υψος και 52 κιλα,νιωθω χοντρη και ειμαι αλλα θελω να αδυνατισω και προσπαθω αλλα και παλι δεν ειναι αρκετο γιατι βλεπω τις φιλες μου που ειναι αδυνατες και ζηλευω,help !!



 Γεια σας είμαι 15 ετών και είμαι 57 κιλά και 1.67 ύψος και είμαι κοπέλα... πόσα πρέπει να χάσω??? (περιμένω απάντηση ) ευχαριστώ



geia sas ειμαι 13 χρονων εχω υψοσ 1,50 και ζυγιζω 43 κιλα πρεπει να χασω κιλα???



exv ycos 165 k eimai 58 kila poso preph na eimai

 



Παιδια ειμαι 1,80 κατι υψος ποσα κιλα πρεπει να ειμαι (τωρα ειμαι 86)



afoy ise agori 75

 



Eimai 1,53  kai 48-49 kila Pisteuw pws eimai entaksh sta kila mou kai dn thelw na xasw !



eimai agori 1,66 81kila, 13 xronon  posa prepei na xaso



Γράψε το email σου να σου στείλω



168 66 κιλα? κοπελα



Γεια σας είμαι 14 χρονών και έχω ύψος 1.62 και βάρος 61 κιλά ποσά πρέπει να χασω



Πρέπει να χάσεις λίγα κιλα



Γεια σας ειμαι 13 χρονων εχω 1.59 υψος και εμαι 66 κιολα τι μπορω να κανω??



gia sas eimai 65 kila kai eimai 1.55 ipsos ti tha kano gia na pao mexri ta 4o kila mesa se 1 mina 



ειμαι 12 χρονον και 1,55 υψος ποα κιλα πρεπει να χασω κανονικα?



Ειμαι κοριτσι 12 ετων υψος εχω 1.70 και βαρος 57 κιλα... ποσα πρεπει να χασω;;



Απίστευτο εισαι 12 ετων και εχεις 1.70 υψος απίστευτο εγω ειμαι 16 ετων και εχω 1.72 υψος και ειμαι 55 κιλα το υψος σου ειναι απιστευτο για την ηλικια σου ανεξαρτητα αν εισαι αγορι η κοριτσι!!



Ειμαι 1,30 υψος (οκ ειμαι μικρη τετερτη δημοτικου) ποσα κιλα πρεπει να ειμαι??



παω τεταρτη ειμα 1,30 και 29 κιλα ειναι καλα τι πρεπει να κανω?



Γεια σας,ειμαι 12 με υψος 1.56 και βαρος 46 κιλα.Εχω κοιλια καιλιπος στα μπουτια.Πως θα χασω τα παχακια?

 



Γειά σας είμαι 1,67 πόσα κιλά θα πρέπει να είμαι;;; 

 



Γειά σου είμαι 21 χρονών έχω ύψος 1.60 κιλά 40 και εχω και 2 παιδιά το ιδανικό μου βάρος ποιο θα ήταν?



Γεια σας ειμαι 55 κιλα 1.72 υψος...καταρχας ειμουν 1.55 υψος και 74 κιλα και μεσα σε 6 μηνες απο πολυ γυμναστικη και διατροφη αδυνατισα παντου στο σωμα (εκτος απο την κοιλια που εμειναν λιγα παχακια) πιστευω οτι δεν πρεπει να χασω αλλα κιλα τι πρεπει να κανω για να χασω τα λιγοστα παχακια που μου εμειναν??



γεια σας ειμαι η Αλεξανδρα ξινου ειμαι 13χρωνον 62κλ και υψος 1,59 θελω να χασω 10-15 κλ αλα δεν ξερω πος μιπος μπριτε να μου πιτε;



Είμαι 16 χρονών,έχω ύψος 1,79 και ζύγιζω 85 κιλα!!θέλω να χάσω μερικά κιλά αλλά μου ειναι αδύνατο όσες προσπάθειες κι αν κάνω στο τέλος αδυνατώ!!υπάρχει κάποια λυση;;;



Ειμαι 11 χρονων και 1,60υψος και 46 κιλα καλα ειμαι η πρεπει να χασω 5 6 κιλα



Εγω ειμαι 1,56 και εχω 46 κιλα και ενας φιλος μου εχει ιδιο υψος και εχει 37 κιλα μιπως να χασω καποια κιλα?



Είμαι 12 προς 13 ετών ( κορίτσι ) έχω ύψος περίπου 1,65 και είμαι 65 κιλά ....
Ποσά κιλά πρέπει να χάσω ακόμα για να είμαι εντάξει ;;;



Οκ ειμαι κοντη 1,46 κι12 ετων ειμαι 46 κιλα ποσα κιλα πρεπει να παω; κι ειναι υπερβολικα τα κιλα που εχω ;;;



ειμαι 10 ετων και ειμαι 45 κιλα ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?



Να τρως κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη σου και στα 18 σου αν δεν σε ικανοποιεί η εικόνα του σώματος να κανείς δίαιτα!



Ειμαι κ εγω 10ετων κοριτσι υψος 1 ,62και ειμαι 51κιλα τι να κανω?



1.61 ύψος και 60 κιλά



Γειά σας είμαι 12 χρονών 63 κιλα και 1,68 ύψος νομίζω ότι πρέπει να χάσω λίγα κιλά ακόμα



Είμαι 12 χρονών και 1.64 ύψος ποσά κιλά πρεπει να είμαι κανονικά;



είμαι 14 χρονών και 1.60 ύψος και 54 κιλά όμως θέλω να είμαι 45 τι να κάνω ??



ειμαι 12 χρονων εχω υψος 1,60 και ειμαι 40 κιλα ειμαι πολυ αδυνατη; ( πρινλιγες εβδομαδες ειμουν 43 κιλα αλλα αρωστησα πηγα στα 37 και τωρα προσπαθω να παρω τα κιλα που εχασα)



Eimai 13 xronon kai eimai 50 kila kai to u4os mou einai 1͵53 pio einai to fisiologiko mou varos? kai posa kila prepi na xaso ? Analoga me to u4os mou ?



Πας καλα τι να χάσεις?εισαι πολυ καλα κιλα



Είμαι 16 χρονών και είμαι 1.62και 79 κιλα! Τι πρεπει να κανω ??



Είμαι (κορίτσι) 1,68 και 62.6 κιλά, πόσα πρέπει να χάσω?



γεια σασ ειμαι 1,63 υψοσ κ 54 με 55 κιλα ειναι φυσιολογικο



Γεια σας,έχω ύψος 1,66 και είμαι 53 κιλά.Θέλω να χάσω κάποια κιλά αλλά δεν ξέρω πόσα..



Ηλικια 11 βάρος 35 ύψος 1,48



ηλικια 10 βαροσ 54 υψος 1,58



10 χρονων,1,58 κιλα και 54 κιλα



κοριτσι θελω να χασω τουλαχιστον 10 κιλα



ειμαι κοριτσι...... ειμαι 15 παρα 4 μηνες εχω υψος 1.60 και ειμαι 64,3 κιλα..... μου εχουν πει πως θα ειμαι κανονικη στα 63 κιλα αλλα θα ηταν καλο να φτασω 58 για να εχω ενα περιθωριο...... εγω παρολαυτα πιστευω πως το σωμα μου θα θεωρειται ενταξει στα 52-53 κιλα..... συμφωνειτε με αυτο; ή θα πρεπει να φτασω στα 50;



Geia sas eimai 1, 54 poso prepei na zygizw kanonika?



Γεια , το υψος μου ειναι 1,49 συγιζω 50 κιλα και ειμαι 13 χρονον.



Γεια σας και από μένα. 22 χρόνων 1, 72 και είμαι 52 και 300 ή 400 γραμμάρια.

Δεν είναι φυσιολογικό έτσι?

Από τότε που έχω πρόβλημα υγείας χάνω κιλά δεν μου φαίνεται αλλά στην ζυγαριά το δείχνει και νιώθω αδυναμία . Κάνω κάποια δίαιτα σε μια συγκεκριμένη ουσία λόγο του προβλήματος. Όμως προσπαθω και τρεφομαι από άλλες πηγές σωστά.

Απλά θέλω να ξέρω αν είναι φυσιολογικό το βάρος μου για το ύψος μου.



Ειμαι 1,54 και 49 κιλα ειμαι κοριτσι ποσο πρεπει να ειμαι;



ειμαι 13 και ειμαι 77 κιλα το ξερω πρεπει να χασω γιατι ειμαι χοντρη τελοςπαντων ποσα να χασω?



γεια σας ειμαι 14 και ειμαι 59 κιλα και το υψος μου ειναι 1,71.δεν ξερω αμα ειμαι καλα σε βαρος για την ηλικια μου.απλα απο τοτε που μπικαμε σε καραντινα εβαλα 8-9 κιλα παρολου που δεν αλαξε το υψος μου δεν ξερω αμα ειναι τωρα τα κιλα μου φυσιολογικα.



Γειά σας. Είμαι κορίτσι 22 χρονών 80 κιλά με 1,62 ύψος και θέλω να χάσω 25 κιλά.
Είναι καλά τα 25 κιλά??



Είμαι 1,59 και είμαι 58 κιλά
Αλλά σκέφτομαι να πάω στα 45 κιλά γιατί ο ύψος μου είναι μικρός και πιστεύω κατά την γνώμη μου ότι πρέπει να χάσω κιλά

Προσθήκη νέας απάντησης