Ποια είναι η πιο φθηνή περιοχή της Αττικής;


Ποια είναι η φθηνότερη συνοικία/περιοχή της Αττικής, και πόσο πωλείται το τετραγωνικό μέτρο;

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Στις συνοικίες του Πειραιά εντοπίζεται το μεγαλύτερο μέρος των φθηνότερων νεόδμητων κατοικιών του λεκανοπεδίου. Η Δραπετσώνα, εξακολουθεί να διαθέτει φθηνά ακίνητα, συγκριτικά με άλλες περιοχές της Αττικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι τιμές στα ενδότερα της Δραπετσώνας και όσο προσεγγίζει κανείς τα όρια με τη Νίκαια, ξεκινούν από τα 1.800 ευρώ/τ.μ.

Λίγο πιο χαμηλά και συγκεκριμένα από τα 1.750 ευρώ/τ.μ. ξεκινούν οι τιμές των νέων κατασκευών στο Κερατσίνι. Τα φθηνότερα ακίνητα εντοπίζονται προς την περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Σε αντίστοιχο ύψος διατηρούνται οι τιμές και στα Καμίνια – από τις γειτονιές που παραδοσιακά προσελκύουν ανθρώπους χαμηλότερων και μεσαίων αστικών στρωμάτων. Μάλιστα, μεταξύ των δημοφιλέστερων επιλογών είναι νεόδμητα διαμερίσματα των 100 τ.μ. με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 180.000 ευρώ.

Ακόμη πιο χαμηλά πωλούνται τα νεόδμητα διαμερίσματα στο Πέραμα, που είναι εκ των πλέον προσιτών οικονομικά περιοχών. Τη ζήτηση τροφοδοτούν κυρίως αγοραστές από το γειτονικό Κερατσίνι, κινούμενοι σε επιφάνειες της τάξεως των 100 τ.μ. Ως σημείο εκκίνησης για την απόκτηση κατοικίας θεωρούνται τα 1.600 ευρώ/τ.μ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τα ακριβότερα ακίνητα στο Πέραμα με δυσκολία ξεπερνούν τα 2.100 ευρώ/τ.μ.



Προσθήκη νέας απάντησης