Μιχάλης Σαράντης Βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα του έλληνα ηθοποιού Μιχάλη Σαράντη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Ο Μιχάλης Σαράντης είναι έλληνας ηθοποιός. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.

Από σπουδαστής ακόμη ξεχώρισε, συμμετέχοντας σε παραστάσεις στο «υπόγειο». Έχει παίξει στο «Ένα Όνειρο κατά το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, στο «Εσύ μας χάρισες το ωραίο ταξίδι», αφιέρωμα στον Κάρολο Κουν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαῒτη, στις «Τρεις Αδερφές» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη,  στο «Βατρα-Χ», διασκευή του αριστοφανικού έργου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη στο «Παραμυθ…issimo» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, και στη «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ. Το 2015, ο Μιχάλης Σαράντης, αναδείχτηκε ο νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν», για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ» (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ- Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και για τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» (Επίδαυρος) σε σκηνοθεσίες Λυδίας Κονιόρδου.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στην ταινία μικρού μήκους «Mesecina (2009)» της Σοφίας Εξάρχου, και στην ταινία μεγάλου μήκους «Mamma (2011)» του Γιώργου Γκικαπέπα.

Στη τηλεόραση, εμφανίστηκε στη στην αισθηματική σειρά του Ant1 "Το κλειδί του Παραδείσου (2008)", σε σκηνοθεσία Ελισάβετ Χρονοπούλου, καθώς και σε επεισόδια των σειρών "Ο πόλεμος των άστρων (2010)", και "10η Εντολή (2015)".

periergos.gr

 



Προσθήκη νέας απάντησης