Αλεξάνδρα Αϊδίνη βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα της ελληνίδας ηθοποιού Αλεξάνδρας Αϊδίνη.

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1980 στην Ρώμη της Ιταλίας, και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Ελένη, στην ιστορική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Λιβάδι Που Δακρύζει (2004)".

Η Αλεξάνδρα, ξεκίνησε σπουδές στο Εθνικό Θέατρο αλλά αποπέμφθηκε καθώς έπρεπε να συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας του Αγγελόπουλου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής και χορού.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στον θεσμό «Shooting Star» στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2004. Τη σεζόν 2006-2007 εμφανίστηκε στην κοινωνική τηλεοπτική σειρά του Alpha "Τελευταία Παράσταση", σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ. Το 2010 συμμετείχε στην παράσταση "Παραμύθι Χωρίς Όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά όπου υποδύθηκε την Ρηνούλα. Ο ρόλος της αυτός της χάρισε μια υποψηφιότητα στα θεατρικά βραβεία Μελίνα Μερκούρη. Τη θεατρική σεζόν 2011-2012 συμμετείχε σε 3 θεατρικές παραστάσεις. Στην Αντιγόνη, είχε τον ρόλο της Ισμήνης μια παράσταση που περιόδευσε σε όλα τα σχολεία της Αττικής. Στην Αυλή των Θαυμάτων ήταν η Μαρία, μια σύγχρονη Πηνελόπη που περίμενε τον άντρα της να γυρίσει από το ναυτικό. Στου Κουτρούλη τον Γάμο ήταν μια αγγλίδα εκπρόσωπος, ενώ στο Αν Αργήσω Κοιμήσου είχε ρομαντική διάθεση και ξετύλιξε το ταλέντο της στο τραγούδι. Παράλληλα, η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη "Τρεις Μέρες Ευτυχίας" στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννας απέσπασε 4 υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Τη θεατρική σεζόν 2012-2013 πρωταγωνιστούσε στην παράσταση "Η Μικρή μας Πόλη" σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Τη θεατρική σεζόν 2013-2014 συμμετείχε στη θεατρική διασκευή του έργου "Το Κουρδιστό Πορτοκάλι" πλάι στους Άρη Σερβετάλη, Αντίνοο Αλμπάνη, Νεκτάριο Λουκιανό και Ευδοκία Ρουμελιώτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

[periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης