Αλεξία Καλτσίκη βιογραφία


Βιογραφικό σημείωμα:

Κατηγορίες: 

Απαντήσεις

Η Αλεξία Καλτσίκη γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1976 στην Αθήνα, και είναι ηθοποιός.  Το 1998 αποφοίτησε ως αριστούχος από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Αλεξία, όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει κλόουν. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και έγινε ηθοποιός.

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 2004, παίζοντας το "πρεζόνι", στην κοινωνική ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου "Delivery (2004)". Η ταινία είχε Επίσημη Συμμετοχή στο 61ο Φεστιβάλ Βενετίας. Την ίδια χρονιά, η Αλεξία, βραβεύθηκε ως Shooting Star of the Year στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Από τότε, έχει παίξει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων "Αθήνα-Κωνσταντινούπολη (2008)", και "Τα οπωροφόρα της Αθήνας (2010)" επίσης του Νίκου Παναγιωτόπουλου, και πιο πρόσφατα "Νορβηγία (2014)" του Γιάννη Βεσλεμέ.  

Στη τηλεόραση, έκανε το ντεμπούτο της το 2005, όταν εμφανίστηκε ως Κατερίνα, στη κοινωνική σειρά του MEGA "Δυο Μέρες Μόνο", σε σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Χρήστου Δήμα, Πηγής Δημητρακοπούλου, και Σέργιου Κωνσταντινίδη.

Η Αλεξία, συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις όπως "Καθαροί, πια" της Σάρα Κέιν, "Αντιγόνη" του Σοφοκλή (Λ. Βογιατζής), και "Το σπίτι των Κοιμισμένων Κοριτσιών" του Γιασουνάρι Καβαμπάτα (Γ. Χουβαρδάς).

Το 2014, έκανε το πρώτο της σκηνοθετικό βήμα στο έργο "Το Παγκάκι του Κανένα" του Μισέλ Φάις. [periergos.gr]Προσθήκη νέας απάντησης