Τι είναι το «βαθύ τηγάνισμα»;


Απαντήσεις





Είναι το τηγάνισμα σε βαθύ τηγάνι ή μετρίου μεγέθους κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει μπόλικο λάδι, έτσι ώστε τα τρόφιμα να «κολυμπούν» μέσα σε αυτό. Τα τρόφιμα τηγανίζονται συγχρόνως από όλες τις πλευρές χωρίς να χρειάζονται γύρισμα, κάνουν ομοιόμορφη κρούστα και ψήνονται πολύ ταχύτερα. Είναι δανικός τρόπος τηγανίσματος για πατάτες, κεφτέδες, κροκέτες, λαχανικά με κουρκούτι, λουκουμάδες κ.α.



Προσθήκη νέας απάντησης