Υποβλήθηκε από giorgaros την Τρί, 25/09/2012 - 15:49.
Χρησιμοποιούμε προσάναμμα από το εμπόριο, μικρά ξύλα από πάνω και τέλος κάθε φορά που ανάβουμε το τζάκι τα πρώτα ξύλα να είναι λεπτά και σκισμένα και πάντα περισσότερα από το κανονικό. Είναι σημαντικό στην αρχή να ανάψει δυνατά η φωτιά ώστε να ανέβει η θερμοκρασία και στο χώρο καύσης αλλά και στο θερμοθάλαμο. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε όποιο ξύλο έχει καεί και δεν περιμένουμε να τελειώσουν για να ξαναβάλουμε.
Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ξύλα που περιέχουν χρώματα, ξύλα τύπου MDF και ξύλα που περιέχουν πολλή υγρασία. Τα πιο σωστά ξύλα για κάψιμο είναι αυτά που έχουν αποθηκευτεί σε προστατευμένους αεριζόμενους χώρους και το ποσοστό υγρασίας τους δεν υπερβαίνει το 20%.
Ο πίνακας ένδειξης της θερμικής ισχύος του ξύλου, που ακολουθεί, θα σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή του ξύλου, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη απόδοση της εστίας σας.
*Ξύλα όπως κυρίως το πεύκο αλλά και το έλατο δεν είναι φρόνιμο να χρησιμοποιούνται γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες ρητίνης, οι οποίες μετά την καύση επικάθονται στα τοιχώματα της καπνοδόχου με αποτέλεσμα να την φράσσουν και να απαιτείται πιο συχνό καθάρισμα.
Για να μας αναφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα (σφάλμα, ανακρίβεια, θέμα που αφορά πνευματικά δικαιώματα κ.τ.λ.) σχετικά με αυτή την καταχώρηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.
Απαντήσεις
Χρησιμοποιούμε προσάναμμα από
Χρησιμοποιούμε προσάναμμα από το εμπόριο, μικρά ξύλα από πάνω και τέλος κάθε φορά που ανάβουμε το τζάκι τα πρώτα ξύλα να είναι λεπτά και σκισμένα και πάντα περισσότερα από το κανονικό. Είναι σημαντικό στην αρχή να ανάψει δυνατά η φωτιά ώστε να ανέβει η θερμοκρασία και στο χώρο καύσης αλλά και στο θερμοθάλαμο. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε όποιο ξύλο έχει καεί και δεν περιμένουμε να τελειώσουν για να ξαναβάλουμε.
Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ξύλα που περιέχουν χρώματα, ξύλα τύπου MDF και ξύλα που περιέχουν πολλή υγρασία. Τα πιο σωστά ξύλα για κάψιμο είναι αυτά που έχουν αποθηκευτεί σε προστατευμένους αεριζόμενους χώρους και το ποσοστό υγρασίας τους δεν υπερβαίνει το 20%.
Ο πίνακας ένδειξης της θερμικής ισχύος του ξύλου, που ακολουθεί, θα σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή του ξύλου, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη απόδοση της εστίας σας.
Τύπος Ξύλου (kcal / kg)
Λεύκα 4.022
Πεύκο* 4.557
Οξιά 4.578
Έλατο* 4.588
Δρυς 4.619
Καστανιά 4.731
Ελιά 4.830
*Ξύλα όπως κυρίως το πεύκο αλλά και το έλατο δεν είναι φρόνιμο να χρησιμοποιούνται γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες ρητίνης, οι οποίες μετά την καύση επικάθονται στα τοιχώματα της καπνοδόχου με αποτέλεσμα να την φράσσουν και να απαιτείται πιο συχνό καθάρισμα.
Προσθήκη νέας απάντησης