Ποιά είναι η πιο σπάνια όμαδα αίματος;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Τα γονίδα της ομάδας αίματος τα παίρνουμε από τους γονείς μας... Τα γονίδια μπορεί να είναι

Ο, Α ή Β...Τα Α και Β επικρατούν έναντι του Ο και μεταξύ τους είναι ''ισοδύναμα''...

άρα:

  1. για να εισαι ομαδας Ο πρεπει να εχεις παρει το Ο και απ΄τους δυο γονεις σου.
  2. Α+Ο και Α+Α σε κανουν Α
  3. Β+Ο και Β+Β σε κανουν Β
  4. Α+Β σε κανουν ΑΒ




Tι είναι αυτά που γράφεις; η συζυγος μου έχει Β+ και έγω Ο-,έχουμε τρια παιδια,ο πρώτος έχει Β- και τα δύο έχουν Ο-,μη γράφετε μπαρούφες αν δεν γνωρίζετε..



Δεν είναι μπαρούφες απλά δεν είναι τεκμηριωμένο ,Διάβαστε για το συστημα ΑΒΟ και θα καταλάβετε, για να αποκτήσει ένα παιδί ομάδα αίματος μηδέν πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν και οι δυο γονεις ενα υπολοιπομενο αλληλομορφο, δλδ και γυναίκα σας είναι φορέας της ομάδας αίματος 0 απλά επικρατεί η ομάδα αίματος Β εν αντίθεση με εσάς που εχετε μόνο δύο υπολοιπομενα αλληλομορφα δλδ είστε καθαρά ομάδα αίματος 0(δεν τον λέω με κακή πρόθεση απλώς ήθελα να σας ενημερώσω )



Η συχνότητα μιας ομάδας αίματος διαφέρει αισθητά απο μια περιοχή στην άλλη. Σε διεθνές επίπεδο η ομάδα 0 είναι η πιο κοινή με ποσοστό 46%  αλλά σε μερικές περιοχές όπως π.χ. στην Νορβηγία η ομάδα Α υπερισχύει. Η πιο σπάνια ομάδα αίματος είναι η ΑΒ.



pos einai to onoma tis???



Εγω που είμαι αιμοδότης, σε συζητήσεις που έχω κάνει με τις νοσοκόμες μου έχουν πει ότι η ποιο σπάνια ομάδα αίματος είναι η 0-.



Όντως, το 0- είναι η πιο σπάνια μονάδα αίματος..



Λάθος,η πιο σπάνια ομάδα είναι η Β-, μονο το 4,5% των Ελλήνων έχουν αυτή την ομάδα



Οχι, η ΑΒ- είναι με ποσοστό 0.6%



Η πιο σπανια ομαδα ειναι η ΑΒ και για να γινω πιο κατανοητη και απλη αυτο συμβαινει επειδη μπορει να δωσει μονο στην ιδια ομαδα αιματος αλλα ειναι πανδεκτης δηλαδη δεχεται απο ολες τις ομαδες

Οσο για την Ο ομαδα δεν ειναι σπανια απλα ειναι παγκοσμιος δοτης δηλαδη μπορει να δωσει σε ολες τις ομαδες, το πιο συνηθες παραδειγμα ειναι στα επειγοντα ενος νοσοκομειου οπου δεχονται πολλα τροχαια περιστατικα και δεν υπαρχει χρονος για να δουν τι ομαδα αιματος εχει ο ασθενεις οποτε χορηγουν παντα ομαδα αιματος Ο.



μα μονος σου το λες: η ΑΒ δέχεται απο όλες, άρα δεν είναι σπάνια!η 0- ειναι σπανια γιατι δεχεται μονο απο 0-, άρα έχει λιγοτερους πιθανους δότες!το όρος σπάνια αναφέρεται στο να δώσει κανεις όχι στο να δεχτεί.



  ο όρος σπάνια αναφέρεται στο τι ομάδα αίματος έχει ο καθένας,όχι στο να δώσει ή να δεχτεί!!!!!!!! απλά ελληνικά είναι...η ΑΒ  είναι η πιο σπάνια (ελάχιστοι άνθρωποι την έχουν)αλλά δέχεται από όλες τις άλλες ομάδες(δηλαδή δέχεται από όλους τους ανθρώπους)



Μην λες Βλακειες!! Το ΑΒ είναι πιο σπάνιο όσον αφορά τις ομάδες Α, Β, ΑΒ, Ο γε νι κά!! Όταν συμπεριλαμβανουμε και τον παράγοντα ρεζους εννοούμε όλες τις ομάδες δηλαδή Α+ Α- ΑΒ+ ΑΒ- Ο+ Ο-. ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ Ο- ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.



οτι να’ναι!!!!!αποφασιστε!!!!!



Η ΟΜΑΔΑ Α ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ  Β ΚΑΙ 0 ΚΑΙ ΑΒ

Η ΟΜΑΔΑ Β  ΑΠΟ Α ΚΑΙ 0 ΚΑΙ ΑΒ

Η ΟΜΑΔΑ ΑΒ ΑΠΟ ΑΒ

Η ΟΜΑΔΑ 0+ ΑΠΟ ΟΛΕΣ

Η ΟΜΑΔΑ 0- ΑΠΟ 0-



Η ομαδα 0+ ειναι Πανδότης 0+ δίνουμε σε όλους παίρνουμε μονάχα από τον εαυτό μας.



To o- einai o pandotis to rezus + den mporei na dwsei sta arnitika (-)



Για τις ομάδες αίματος ισχύει το παρακάτω:

0-: δίνει σε όλες τις ομάδες, παίρνει μόνο από 0-
0+: δίνει σε όλες τις ομάδες (στους θετικούς), παίρνει μόνο από 0
Α: δίνει στον εαυτό του και στον ΑΒ, παίρνει από Α και 0
Β: δίνει στον εαυτό του και στον ΑΒ, παίρνει από Β και 0
ΑΒ: δίνει μόνο στον εαυτό του, παίρνει από ΑΒ, Α, Β και 0.



ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!

 



ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ πριν αρχίσεις να γράφεις με κεφαλαία! Μην παραπληροφορειτε τσάμπα



Η πιο σπανια ομαδα αιματος ειναι η ΑΒ (4,8%)

Μετα παει η Β(13,1%)

Μετα παει η Α(38,4%)

Μετα παει η 0(43,7%)


Τα ποσοστά αναφέρονται για Ελλαδα


Η ομάδα Α παίρνει από Α και 0

Η ομάδα Β παίρνει απο Β και 0

Η ομάδα ΑΒ παίρνει απο όλες τις ομάδες ( ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ)

Η ομάδα 0 παίρνει μόνο από τη 0 και δίνει σε όλες (ΠΑΝΔΟΤΗΣ)

 

Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα, πλέον ο καθένας δίνει μόνο στην ομάδα του.



εγω ειμαι ΑΒ+ που δινω και ποιοι μου δινουν!



Η ομάδα ΑΒ δίνει μόνο στον εαυτό του, και παίρνει από ΑΒ, Α, Β και 0.



to pio spanio ein to AB  arnhtiko,den exei shmasia apo t oti pernei apo olous aima shmasia exei oti thn exei to mikrotero pososto an8rwpwn

panw apo to 50% exei 0 thetiko!



Άλλο το σπάνια και άλλο το από ποιον μπορεί να δεχτεί... 
Μπορεί όντως να είναι η ΑΒ η πιο σπάνια αλλά μπορεί να δεχτεί αίμα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα... Η ομάδα αίματος Α μπορεί να δεχτεί από 0 και Α. Η ομάδα αίματος Β από 0 και Β. Τέλος η ομάδα αίματος 0 μόνο από 0 αυτό δε σημαίνει ότι είναι πιο σπάνια (δηλαδή συναντάτε σε μικρό ποσοστό) απλά βρίσκεται δύσκολα συμβατός δότης αίματος. 
 



Τι σχέση έχει η σπανιότητα με τις ιδιότητες; Μην μπερδέβεστε!

Η σπανιότητα αναφέρεται στον αριθμό εμφάνισης της ομάδας στον πληθυσμό ενώ οι ιδιότητες στο τι μπορούν να κάνουν αυτές.

Εγώ έχω ΑΒ-, που σημαίνει ότι από το 4% των ανθρώπων που έχουν την ΑΒ, το 85 έχουν το αντιγόνο RESUS και το 15% όχι, άρα εγώ ως AB RESUS -, είμαι στο 15% του 4%, άρα στο 0,6% του πληθυσμού!

 

Ούτε καν ένας στους 100, μισός! απλά μαθηματικά!



Η πιο σπάνια ομάδα αίματος είναι η Ο γιατί δεν έχει κανένα αντιγόνο και μπορεί να πάρει απ΄τον εαυτό του μόνο...Ενώ η ομάδα ΑΒ είναι τσιγκούνα ομάδα παίρνει απ'όλους αίμα αλλά δεν ΔΙΝΕΙ.



Λοιπόν επειδή υπάρχει ένα μπέρδεμα μεταξύ της συχνοτητας των ομάδων αίματος και τις ιδιότητες της κάθε ομάδας. Ως βιοχημικός στο εξωτερικό που έχω δουλέψει σε νοσοκομιακό εργαστήριο, ας αποσαφηνήσω κάτι. 

Δεν έχει καμία απολύτως σχέση η συχνότητα της κάθε ομάδας με τις ιδιότητές της. Τι σημαίνει αυτό; Με την ομάδα αίματος ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ. Το άμα μπορείς να πάρεις άπο μία συγκεκριμένη ομάδα ή να δώσεις σε μία άλλη δεν καθορίζει το τι ομάδα είσαι, και επομένως δεν καθορίζει και την συχνότητα της κάθε ομάδας. 

Η ιδιότητες της κάθε ομάδας όπως έχουν ήδη εξηγηθεί είναι οι εξής (copy-paste από τον Καρδιολόγος_):

0-: δίνει σε όλες τις ομάδες, παίρνει μόνο από 0-
0+: δίνει σε όλες τις ομάδες (στους θετικούς), παίρνει μόνο από 0
Α: δίνει στον εαυτό του και στον ΑΒ, παίρνει από Α και 0
Β: δίνει στον εαυτό του και στον ΑΒ, παίρνει από Β και 0
ΑΒ: δίνει μόνο στον εαυτό του, παίρνει από ΑΒ, Α, Β και 0.

Επαναλαμβάνω: η συχνότητα, δηλαδή το πόσα άτομα έχουν την κάθε ομάδα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το τι μπορεί να κάνει η κάθε ομάδα.

Να δώσω ένα παράδειγμα: 

Εγώ είμαι ομάδα αίματος Α. Με αυτήν εχω γεννηθεί και πάντα αυτήν την ομάδα θα έχω. Δηλαδή ανήκω στο 40% (περίπου) του ελληνικού πληθυσμού που έχουν A. Εγώ και οι υπόλοιποι 4 εκατομμύριοι έλληνες με ομάδα αίματος Α μπορούμε να πάρουμε άιμα από ανθρώπους που έχουν ομάδες αίματος Α ή 0. Το 40% του ελληνικού πληθησμού έχει Α και το 45% έχει 0. Άμα εγώ χρειαστώ αίμα λοιπόν  μπορώ να πάρω απο το 85% των Ελλήνων. Το γεγονός ότι πήρα αίμα όμως δεν αλλάζει την ομάδα αίματος ούτε τη δική μου, ούτε του δότη μου. Επειδή και εγώ και αυτοί γεννήθηκαμε με την ομάδα αίματος που έχουμε.

Παρομοίως αν είχα ομάδα αίματος 0, θα μπορούσα να πάρω μόνο από το υπόλοιπο 45% του πληθυσμού που έχει 0. Αλλά το γεγονός της αιμοδοσίας δεν αλλάζει την ομάδα αίματος κανενός. Αυτό που καθορίζει τις ομάδες αίματος του καθενός είναι τα γονίδια των γονέων του καθενός. Στον πληθυσμό δηλαδή η συχνότητα της κάθε ομάδας αίματος καθορίζεται από τις υπάρχουσες ομάδες και πώς αυτές συνδυάζονται.



μιλατε για 2 διαφορετικα πραγματα αν το εχετε καταλαβει!οντως η πιο σπανια ομαδα αιματος στο πληθος ειναι η ΑΒ! αλλα το να εχεις 0- ειναι σπανια η περιπτωση (και καλα) να βρεις ιδιο αιμα σε ωρα αναγκης γιατι πρεπει να ειναι ΜΟΝΟ 0- ! αυτο ειναι το ζητουμενο που κανει αυτη την ομαδα (0-) πιο σπανια!η ΑΒ παλι μπορει να παρει απο ολες τις υπολοιπες ομαδες γι αυτο δεν χρειαζετε καποιος που εχει αναγκη να ψαξει για αυτη την ομαδα !και σιγουρα εχει να κανει με τις ιδιοτητες οταν λεμε οτι την ΑΒ δεν την εχει κανενας (ιδιετερη) αναγκη!



εφοσον ολοι λετε το ιδιο πραγμα που ακριβως διαφωνειτε?στη λεξη σπανια?η ουσια ειναι οτι τα ποσοστα ειναι αυτα κ οι ιδιοτητες της καθε ομαδας επισης αυτες..σπανια ειναι η ΑΒ διοτι σαφως δεν εχει τα ιδια ποσοστ,οπως φυσικα αν ανηκεις στην ομαδα 0- δεν βρισκεις τοσο ευκολα αιμα οσο θα εβρισκες αν θα ανηκες σε αλλη ομαδα..που κολλησατε?η ιδιοτητες κ τα ποσοστα ειναι ξεκαθαρα..



Για όνομα του θεού! Στο τμήμα μου κάναμε εργαστηριακές (εκπαιδευτικές) ασκήσεις συμβατότητας, απο τα συνολικά 87 άτομα, τα 40 (και λίγο παραπάνω, δε θυμάμαι) είχαν 0+  και μόνο 2 ΑΒ , η σπάνια σε ποσοστό εμφάνισης είναι η 0;;;;;;;; Τι δουλειά έχει η σημβατοτητα με το ποια είναι πιο σπάνια; Τι το τόσο δυσνοητο και λέτε αυτές τις χαζομαρες, η ομάδα 0 δέχεται μόνο απο 0 Οκ, θα είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί η αντίστοιχη για να γίνει μετάγγιση όταν την έχει πάνω απο το 45%  του πληθυσμού; Και παρακαλώ, ο ένας παράγοντας είναι το σύστημα ΑΒΟ και άλλο το σύστημα rhesus, είναι απλά άλλος ένας παράγοντας συμβατότητας !



τι εχετε να πειτε για την ομαδα αιματος Β- ?



Αλήθεια πως και δεν αναφέρθηκε κανείς στις θετικές και αρνητικές ομάδες....Ξεχάσατε λοιπόν μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια(Τα θέτικα και αρνητικά).....Η όμαδα Β- μπόρει να πάρει μόνο από τον εαυτό της δηλαδή Β- και από τον Ο-.Και μπορεί να δώσει στους Β,ΑΒ.Αν θέλετε αναλύστε το όμως λίγο περισσότερο κάποιος που ξέρει περί αρνητικων και θετικών.....



Παιδια, οταν αναφερουμε τον ορο <<σπανια>> δεν εννοουμε ποσο δοτης η ποσο δεκτης ειναι η καθε ομαδα αιματος και ποσο σπανια η ποσο συχνα μπορει να δωσει αιμα, αλλα ο πλυθησμος καθε ομαδας που υπαρχει στην Ελλαδα. Η ομαδα 0 μπορει να δωσει παντου αλλα δεν μπορει να παρει απ ολους. Η ομαδα ΑΒ μπορει να παρει απ ολους αλλα δεν μπορει να δωσει παντου. Η ομαδα 0 δεν θεωρειται σπανια επειδη δεν μπορει να παρει απ ολους. Σπανια θεωρειται μια ομαδα που δεν εχει μεγαλο πλυθησμο στην Ελλαδα. Οποτε σπανια στην Ελλαδα ειναι η ΑΒ κι ας μπορει να παρει απ ολους. Ειναι σπανια γιατι δεν εχει μεγαλο πλυθησμο.



ποιά ομάδα αίματος κατά την γνώμη σας είναι η πιο <<τυχερή>>



Η πιο σπάνια ομάδα αίματος είναι η Β- ( Β αρνητική ) Πολλοί από εσάς μπερδέυεστε..Άλλο το από πού μπορεί μία ομάδα να πάρει αίμα και πού μπορεί να δώσει, και άλλο το ποιά είναι πιο σπάνια.δηλαδή ποιά ομάδα είναι αυτή που την έχουν πολλοί λίγοι άνθρωποι στον κόσμο.. Κάποιες πληροφορίες λοιπόν για το τί είναι οι ομάδες αίματος.

Οι ομάδες αίματος είναι συστήματα αντιγόνων τα οποία βρίσκονται στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων και κληρονομούνται το ένα σύστημα ανεξάρτητα από το άλλο.Τα σπουδαιότερα συστήματα είναι το ΑΒΟ και το σύστημα RHESUS.
ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΒΟ
Τα αντιγόνα που βρίσκονται πάνω στα ερυθρά αιμοσφαίρια ονομάζονται συγκολλητινογόνα και είναι δύο: το Α και το Β (οι γνωστές σε όλους μας ομάδες αίματος). Αντίστοιχα με τα συγκολλητινογόνα των ερυθρών υπάρχουν στο πλάσμα οι συγκολλητίνες αντι-Α και αντι-Β. Οι συγκολλητίνες είναι αντισώματα τα οποία συγκολλούν τα ερυθρά που έχουν στην επιφάνειά τους το αντίστοιχο αντιγόνο.Φυσιολογικά στο ίδιο άτομο δεν μπορεί να βρίσκεται η αντίστοιχη συγκολλητίνη με το συγκολλητινογόνο των ερυθρών του.Όταν ένα άτομο έχει στα ερυθρά του το αντιγόνο Α,τότε στον ορό του αίματός του θα έχει τη συγκολλητίνη αντι-Β. Όταν έχει στα ερυθρά του το αντιγόνο Β,τότε στον ορό του αίματός του θα έχει τη συγκολλητίνη αντι-Α. Στην περίπτωση που έχει στα ερυθρά του και τα δύο αντιγόνα Α και Β,τότε δεν θα έχει στον ορό του αίματός του καμία συγκολλητίνη. Τέλος στην περίπτωση που δεν έχει κανένα από τα δύο αντιγόνα,τότε στον ορό του αίματός του έχει και την αντι-Α και την αντι-Β συγκολλητίνη.
Με απλούστερα λόγια,όταν έχουμε το συγκολλητινογόνο Α και την συγκολλητίνη αντι-Β , είμαστε ομάδας Α και έχουμε το αντίσωμα αντι-Β. Δηλαδή σε περίπτωση που εδώ μας χορηγηθεί αίμα ομάδας Β,ο οργανισμός μας δεν θα το δεχτεί και το αντίσωμα αντι-Β θα καταστρέψει τα ερυθρά της Β. Και αντίστοιχα όταν έχουμε το συγκολλητινογόνο Β και την συγκολλητίνη αντι-Α , είμαστε ομάδας Β και έχουμε το αντίσωμα αντι-Α. Σε περίπτωση που μας χορηγηθεί αίμα ομάδας Α, ο οργανισμός μας δεν θα το δεχτεί και το αντίσωμα αντι-Α θα καταστρέψει τα ερυθρά της Α.
ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ RHESUS
Τα ερυθρά αιμοσφαίρια εκτός από τα αντιγόνα Α και Β έχουν και άλλα αντιγόνα στην επιφάνειά τους όπως τον παράγοντα Rhesus.Ο χαρακτηρισμός ενός ατόμου ως Rhesus θετικό ή αρνητικό στηρίζεται στην ανεύρεση αυτού του παράγοντα στα ερυθροκύτταρα του ατόμου.Δηλαδή όποιος έχει στα ερυθροκύτταρα του τον παράγοντα Rhesus χαρακτηρίζεται ως Rhesus θετικός,ενώ όποιος δεν τον έχει χαρακτηρίζεται ως Rhesus αρνητικός.
Ο -> Ο, Α, Β, ΑΒ                           ( οι Rhesus αρνητικές ομάδες δίνουν στις θετικές )
Α -> Α, ΑΒ
Β -> Β, ΑΒ
ΑΒ -> ΑΒ
Επομένως η ομάδα Ο είναι πανδότης γιατί τα αιμοσφαίρια της δεν έχουν συγκολλητινογόνα και έτσι δεν μπορούν να συγκολληθούν απ'τις συγκολλητίνες του πλάσματος οποιουδήποτε δέκτη. Η ομάδα ΑΒ είναι πανδέκτης γιατί ο ορός της δεν έχει συγκολλητίνες και έτσι μπορεί να δεχτεί αίμα οποιασδήποτε ομάδας χωρίς να συγκολλήσει τα αιμοσφαίρια του μεταγγιζόμενου αίματος.
Στις μέρες μας αυτό δεν ισχύει παρά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Κάνουμε μεταγγίσεις με την ίδια ακριβώς ομάδα αίματος.



Η πιο σπάνια ομάδα είναι η ΑΒ αρνητικό μου το είπε και γιατρός που μου έκανε την ανάλυση αίματος, κατέχει το μικρότερο ποσοστό,παίρνει από όλες τις άλλες δίνει μόνο στην ΑΒ 

 



EKEA » Ομάδες αίματος http://www.ekea.gr/blood-groups/   Κάθε άνθρωπος ανήκει σε μία από τις οκτώ ομάδες αίματος. Αυτές οι ομάδες, αποτελούν υποκατηγορίες  των τεσσάρων κύριων ομάδων του συστήματος ΑΒΟ – A, B, AB ή O. Το σύστημα ρέζους (Rh) διαχωρίζει περαιτέρω αυτές τις τέσσερεις ομάδες σε  Rh θετικό (+)  ή  Rh αρνητικό (-), δημιουργώντας οκτώ βασικούς τύπους ή ομάδες αίματος : O-, O+, B-, B+, A-, A+, AB- ή AB+. Η πιο συχνή ομάδα αίματος είναι  η  O+, και η σπανιότερη η AB-.

 



egw pou piga se enan giatro gia na mou parei aima mou eipe simera oti exw tin poio spania omada aimatos -AB kai oti mono 0,45% tou pli8ismou se olo ton kosmo exei auti tin omada aimatos kai oti mporw na parw aima apo oles tis omades alla mporw na dosw mono stin dikia mou omada aimatos 



Μιλατε με λαθος ορο απ την αρχη.Η λεξη δε θα πρεπε να ναι ''σπανια'',αλλα''δυσκολη''...Ποια ειναι η πιο δυσκολη ομαδα...Κι η δυσκολια μιας ομαδας εγκειται στο τί διαθεσιμοτητα υπαρχει 1ον,παγκοσμιως στην ομαδα αυτη,και 2ον,στο τί δυνατοτητες εχει ατομο με αυτην την ομαδα  αιματος να δεχθει αιμα...κι αυτη ειναι η 0-...οπως μου ειπαν και στο ιατρικο κεντρο που εκανα την αναλυση,ανηκει(ανηκουμε,κι εγω εχω) στο 5% παγκοσμιωςςτου πληθυσμου,κι ειναι σε μεγαλη ζητηση στις αιμοδοσιες,για το λογο οτι,αν υπαρξει ξαφνικκη μεγαλη αναγκη σ αυτην την ομαδα,μονο απ αυτη μπορει να δεχθει ο ασθενης.



Αν εχεις ΑΒ αρνητικο και ο αλλος εχει 0 αρνητικο. Τι ομαδα αιματος θα παρει το παιδι???

   


Πώς μπορώ να βρώ τι ομάδα ρέζους  έχω? Η μητέρα μου έχει θετικό αλλά ο πατέρας μου γνωρίζω και δεν μπορώ να μάθω. Γίνεται μόνο με αιματολογικές εξετάσεις ή πάει ανάλογα όπως στα μαθηματικά ότι το +και το - μας κάνει +?



Η ομάδα 0- θεωρείται από τις πιο σπάνιες ομάδες η από τις δυσκολότερες αν θέλετε. Και μιλάω με απόλυτη σιγουριά μιας και ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Το δύσκολο δεν ειναι να δίνεις σε ολες τις ομάδες το δύσκολο ειναι να παίρνεις μονο από τον εαυτό σου και μονο με ρέζους - γιατι αυτό ειναι που την κάνει δύσκολη ακομη και σε ποσοστό ανθρώπων που την έχουν ειναι μικρότερο από τις άλλες ομάδες. Γι αυτό και οι άνθρωποι με την ομάδα αυτή αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας πρεπει να ειναι αιμοδότες. Μη λέτε ανακρίβειες αν δεν είστε σίγουροι.



Ektos apo tin omada ematos O pou ine spania I omada ematos AB - ( AB arnitiko) ine I pio spania kai to Leo me sigouria 100% dioti exo distixos afti tin omada ematos , kai Leo distixos dioti mporo na paro apo oles tis katigories omos den mporo na Prosfero se allous Ektos kai an ine tis dikis mou katigoria .



Κι εγώ αυτήν έχω,είναι μεν καλό που μπορούμε να πάρουμε από όλες,δεν μπορούμε όμως να δώσουμε.Έτσι όταν είχα πάει κάποια στιγμή να δώσω σε συγγενικό πρόσωπο αίμα και μου έκαναν ανάλυση λυπήθηκα πολύ που δεν μπορούσα να βοηθήσω..Η σπανιότητα οφείλεται στο μικρο ποσοστό που κατέχει έναντι των άλλων ομαδων του πληθυσμού



Να σας ρωτησω κατι ποια είναι πιο σπανια ομαδα αιματος η 0- η 0+ γιατι εγω εχω αυτό που δεν είναι σπανιο και δεν ξερω πιο είναι πιο σπανιο

Προσθήκη νέας απάντησης