Ποια είναι η θρεπτική αξία του μελιού;


Απαντήσεις

Τα ζάχαρα του μελιού είναι απλά, απορροφούνται αμέσως, γι΄αυτό και το μέλι είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό (τους αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους άρρωστους και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό).

Το μέλι έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στον μεταβολισμό και τη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάδορα ενζυμικά συστήματα και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου.

Το μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινού οργανισμού.

Η συγκέντρωση των βιταμίνων βοηθούν στην απορρόφηση των ζαχάρων.

Η κατανάλωση μελιού βοηθά τη γρηγορότερη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας, λόγω σιδήρου που περιέχει.

Όλα τα μέλια δεν είναι ίδια: η σύσταση, η ποιότητα, τα οργανοληπτικά στοιχεία, ακόμη και η μορφή του μελιού, διαφέρουν από φυτό σε φυτό, από περιοχή σε περιοχή, ακόμη και από χρονιά σε χρονιά, γιατί επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και τη χλωρίδα. Τα σκουρόχρωμα μέλια έχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών στοιχείων.Προσθήκη νέας απάντησης