Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο;


Απαντήσεις





Το ηλεκτρονικο τσιγαρο ή e-τσιγαρο είναι μια εναλλακτική, επαναστατική μορφή καπνίσματος (έναντι στην παραδοσιακή μέθοδο καπνίσματος του καπνού). Πρόκειται για μία ηλεκτρονική συσκευή (συνήθως έχει το μέγεθος και το σχήμα ενός πραγματικού τσιγάρου) η οποία χάρη σε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και έναν ατμοποιητή που περιέχει μπορεί να προσομοιώσει την εμπειρία του ‘κανονικού’ καπνίσματος. Με λίγα λόγια, το ηλεκτρονικο τσιγαρο είναι σαν ένα κανονικό τσιγάρο – το ρουφάτε και εισπνέετε καπνό. Το μαγικό της υπόθεσης όμως, και ο λόγος για τον οποίο το ηλεκτρονικο τσιγαρο έχει προκαλέσει την μεγάλη ταραχή στα νερά των καπνοβιομηχανιών είναι το ότι ο καπνός αυτός που εισπνέετε είναι τελείως ακίνδυνος σε σχέση με τον καπνό του κανονικού τσιγάρου! Πρόκειται λοιπόν για έναν καπνό που δεν περιέχει πίσσα ή τις χιλιάδες άλλες βλαβερές/καρκινογόνες ουσίες που περιέχουν τα κανονικά τσιγάρα. Εδώ είναι και το σημείο που το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει την τεράστια διαφορά. Η μόνη ανθυγιεινή ουσία που μπορεί να εισπνεύσετε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι η νικοτίνη – αλλά και πάλι, το αν η συσκευή σας θα περιέχει νικοτίνη είναι κάτι που εσείς αποφασίζετε! Δηλαδή, το αν το ηλεκτρονικο τσιγαρο που θα αγοράσετε θα περιέχει νικοτίνη είναι κάτι το οποίο εσείς επιλέγετε και κατά συνέπεια μπορείτε να ‘ξεφορτωθείτε’ και την νικοτίνη από την ζωή σας!





xrisimopoiw to ilektroniko tsigaro kai mou aresei para polu! edw k ena xrono exw na kapnisw kanoniko tsigaro pleon mono atmizw..mporeite na deite akoma perissoterew pliroforiew sto http://www.myhomework.gr



poios o logos na to kapnizeis?soy prosferei kati?to thema einai na se voithisei na to kopseis!!!

kai esy les oti to kapnizeis ena xrono den exei nohma file moy tote!!!

ti royfas atmo opws les h nikotinh to idio einai!



Φιλε δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες οι ουσιες που εχει το τσιγαρο και ειναι θανατηφορες ειναι χιλιαδες η νικοτινη απλα σου προκαλει εξαρτηση για αυτο και το ηλεκρονικο τσιγαρο σε σωζει γιατι το μονο που εχει ειναι φαρμακευτικη νικοτινη!!




Κύριοι σωθήκαμε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο !! Από 3 πακέτα τσιγάρα που κάπνιζα το έχω ελλατώσει σε ένα πακέτο και λιγότερο. Ξαναβρήκα την χαμένη μου ανάσα...

Αναφορικά με όλες τις ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
giromiro.blogpot

"επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...



h nikotini einai sxetika akindini oson afora tin toksikotita tis. Etsi o filos mas pernei ti dwsi tou kai glitwnei tis 39049568 9anasimes toksines tou tsigarou. gg man!



Το ηλεκτρονικο τσιγαρο ειναι ο πιο δημοφιλής εναλλακτικός τρόπος καπνίσματος. Πέρα απο τα οφέλη που έχει ο ίδιος ο καπνιστής, επιτέλους δεν ενοχλούνται και οι άλλοι γύρω του. 



brika se mia istoselida ayto ...

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι, παρά τα όσα υποστηρίζουν πολλοί θιασώτες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, δεν υπάρχει καμία έρευνα μέχρι τώρα για τις μακροχρόνιες συνέπειες του... ατμίσματος με νικοτίνη. Μαλιστα, κάποιοι επιστήμονες επισημαίνουν παλιότερη μελέτη του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) σύμφωνα με την οποία είχαν βρεθεί τοξικά χημικά (όπως η διαιθυλινική γλυκόλη και νιτροζαμίνες) σε ηλεκτρονικά τσιγάρα.

 einai ali8ia?



Κανένας δεν είναι υπέρ των σκευασμάτων νικοτίνης. Όπου υπάρχουν είναι παράνομα και εκεί θα πρέπει να επέμβουν οι αρχές. Αλλα δεν είναι δικαιολογία αυτή για να εναντιωθεί ο κόσμος στο ηλεκτρονικο τσιγαρο.  Είναι σαν να μας λένε να σταματήσει η κυκλοφορία στα χαρτάκια του στριφτού τσιγάρου γιατί κάποιοι μπορεί να το γεμίζουν με διαφορετικού είδους καπνό και όχι τον υγειηνό, τον ελεγμένο, αυτόν που πωλείται στα καταστήματα και στα περίπτερα. Το ηλεκτρονικο τσιγαρο πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει και δεν είναι οτι το πιστεύω εγώ... Δεν είναι μυστικό ρωτήστε αυτούς που το χρησιμοποιούν . 



Βεβαίως! Κανένας δεν είναι υπερ των σκευσμάτων Νικοτίνης και θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και απο την δική μας την πλευρά των μεταπωλητών του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Στον παρακτω σύδεσμο θα βρείτε σε video την άποψη ενός Ιατρού για το ηλεκτρονικο τσιγαρο.



Κατα την γνώμη μας το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την ελλάτωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος. Ακόμα καλύτερο είναι να βάζουμε υγρά αναπλήρωσης που δεν περιέχουν νικοτίνη.

Προσθήκη νέας απάντησης