Τι είναι το μπούκοβο;

Απαντήσεις



Αποξηραμένες και ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές. Είναι η Ελληνική εκδοχή του τσίλι.



Για την ακρίβεια, δεν είναι απολύτως ελληνική, αν και έχει γίνει μέρος της κουζίνας εδώ και πολλά χρόνια.

Η ονομασία του προέρχεται από το χωριό Bukovo, που βρίσκεται στην περιοχή του Μοναστηρίου στα Σκόπια. Στο χωριό αυτό καλιεργήθηκαν πολύ καυτερές κόκκινες μεγάλες πιπεριές (σε αντίθεση με τις συνήθεις μικρές καυτερές πιπεριές), οι οποίες αποξηραίνονταν και τρίβονταν ολόκληρες σε χοντρά, σχετικά, κομμάτια (αντίθετα από το συνηθισμένο ψιλοαλλεσμένο πιπέρι), δημιουργώντας το ομώνυμο μπαχαρικό που εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλα τα Βαλκάνια.



Μπούκοβο:

Σλάβικη λέξη που σημαίνει καυτερό. Το μπούκοβο ή αλλιώς «μεσογειακό τσίλι» είναι μπαχαρικό που δημιουργείται από αποξηραμένες ψιλοκομμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές. Δε λείπει ποτέ από το τραπέζι των Βορειοελλαδιτών.

Πηγή: captainspices.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Προσθήκη νέας απάντησης