Πως να μαγειρέψω γκασπάτσο;


Απαντήσεις





Γκασπάτσο

Γκασπάτσο

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια ψίχα ξερού ψωμιού
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλάκια  του γλυκού πάπρικα
2 τριμμένα αγγουράκια
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στο μπλέντερ και τις κάνουμε πολτό, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές το αγγούρι, και την ψίχα του ψωμιού, το σκόρδο και την πάπρικα, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε στο μπλέντερ.

Χτυπούμε στο γουδί το αλάτι και το ξύδι, και το πιπέρι και τα βάζουμε μαζί με το πολτό όλα μαζί σε μια λεκάνη στο ψυγείο  για δυο ώρες περίπου.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αγγούρι τριμμένο και μερικά παγάκια και σερβίρουμε με σπιτικό ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

sidagi.gr



Προσθήκη νέας απάντησης