Οι δίαιτες με πολλές φυτικές ίνες έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα;


Κατηγορίες: 

Απαντήσεις





Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ινώδη συστατικά (δημητριακά, όσπρια, φρούτα και λαχανικά) μας επιτρέπει να τρώμε σχετικά περισσότερες ποσότητες φαγητού από ό,τι σε άλλες δίαιτες, μειώνεται το ουρικό οξύ και η χοληστερίνη και αντιμετωπίζεται τυχόν υπάρχου δυσκοιλιότητα. Η δίαιτα υψηλών φυτικών ινών δεν ταιριάζει όμως σε όλους κα πρέπει να είναι καλά δομημένη για να μην υπάρξουν ελλείψεις βασικών αμινοξέων και σιδήρου, μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου, ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 και γαστρεντερικές διαταραχές.



Προσθήκη νέας απάντησης